avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTUL PARINTILOR AFLATI IN PROCES DE OBTINEREA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTUL PARINTILOR AFLATI IN PROCES DE OBTINEREA CUSTODIEI

Fiica mea, in urma divortului a obtinut custodie comuna asupra copilului ( 4 ani), cu drepturile tatalui cei revin conform deciziei, printre care si luarea minorului de la mama in prima jumatate de vacante. Acum 5 luni a intentat proces de obtinerea custodiei unice asupra minorului, procesul fiind in desfasurare, avand o prima infatisare. Intrebarea mea este : Mai are tatal dreptul stabilit prin decizie atata timp cat procesul se afla pe rol ? Daca nu vreau sa-i dau copilul cum scrie in decizie, ce se poate intampla? Multumesc si astept un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 18:53, 21 Iunie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitarea facuta intr-un nou proces nu afecteaza dreptul de vizita stabilit.Riscati plangeri penale,executare silita,sesizari la protectia copilului etc.
Cea mai gresita abordare este sa scrieti/spuneti ca nu vreti sa-i dati copilul, Puteti face acelasi lucru, fara sa scrieti negru pe alb. Dar de ce vreti sa nu-i dati copilul?
Daca hotararea nu este definitiva mai puteti trage de timp.

Daca nu ia copilul apar multe ipoteze si variabile...
Depinde si cat de insistent este si daca apeleaza la avocat pentru sprijin juridic.
Cea mai gresita abordare este sa scrieti/spuneti ca nu vreti sa-i dati copilul, Puteti face acelasi lucru, fara sa scrieti negru pe alb.

Nu inteleg, doriti sa dati un sfat legal pentru binele copilului sau sa invatati o bunica sa incalce legea fara sa fie trasa la raspundere?
Daca apreciati ca rolul dvs ar fi sa cenzurati raspunsurile celorlalati, inclusiv al meu, va raspund, nederanjata de pozitionarea dvs ca "evaluator":
1. este gresit si sa spuneti si sa scrieti ca nu vreti sa-i dati copilul (mentin opinia)
2. daca tot ganditi asa, puteti face si fara sa scrieti (este o posibilitate, de vreme ce nu stim de ce isi doreste sa procedeze astfel)
3. ati omis din evaluare dvs, intrebarea mea, pertinenta as zice, "de ce vreti sa nu-i dati copilul"?
fara raspunsul la aceasta intrebare, in fapt, nu exista niciun sfat!
Intr-o procedura penala, orice scri sau/si spui poate fi folosit impotriva ta. Prin urmare, in absenta sfatului unui avocat, e bine sa te abti de la "declaratii", chiar si sub forma de sms-uri sa mail-uri. E interzis mentionarea acestui text de lege?
Acum ca v-am raspuns, sper ca v-a mai venit inima la loc, sau nu?
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care nu mai ... Alină 09 Alină 09 Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care nu mai sunt de cand avea copilul 8 luni îmi cere sa ii dau bebelușul pentru câteva zile la el acasă ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)