avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte ilegale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte ilegale

Buna ziua. Doresc si eu sa aflu parerile tuturor celor care intra pe forum despre problema cu care eu si sotul meu ne confruntam.Socrii mei au contruit o casa sotului meu, autorizatia de contructie fiind pe numele sotului meu, dupa ce sotul meu s-a casatorit , socrii mei pusi de niste nepoti de ai lor , l-au actionat in judecata pe propriul lor fiu pentru ai lua acea casa. Procesul a fost bineinteles castigat de sotul meu, avand hotarirea definitiva pronuntata de judecatorie in favoarea lui si totusi socrii mei cu toate aceste acte existente, au incheiat contract de intretinere pe numele nepotilor respectivi. Acum noi nu stim cum sa procedam sa ne luam casa inapoi si sa ii scoatem de acolo ca ei momentan locuiesc in aceas casa.Va rog mult sa imi raspundeti si sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema urgent.Va multumesc.

EDITARE: Va rog sa nu mai scrieti cu bold sau alte tipuri de subliniere, in internet asta inseamna a tipa. Multumesc. A.L.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 12:21, 3 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Introduceti la instanta competenta( judecatoria) de pe raza unde este situat imobilul, o actiune in evacuare, avand in vedere ca detineti o hotarare definitiva si irevocabila prin care vi se recunoaste dreptul de proprietate asupra imobilului. Totodata solicitati prin aceeasi cerere si rezolutiunea contractului de intretinere, daca acesta are ca obiect al clauzei de intretinere locuinta al carui proprietar sunteti.
Pentru initierea unei asemenea actiuni, avand in vedere si complexitatea procedurala, va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
danoaia a scris:

Buna ziua. Doresc si eu sa aflu parerile tuturor celor care intra pe forum despre problema cu care eu si sotul meu ne confruntam.Socrii mei au contruit o casa sotului meu, autorizatia de contructie fiind pe numele sotului meu, dupa ce sotul meu s-a casatorit , socrii mei pusi de niste nepoti de ai lor , l-au actionat in judecata pe propriul lor fiu pentru ai lua acea casa. Procesul a fost bineinteles castigat de sotul meu, avand hotarirea definitiva pronuntata de judecatorie in favoarea lui si totusi socrii mei cu toate aceste acte existente, au incheiat contract de intretinere pe numele nepotilor respectivi. Acum noi nu stim cum sa procedam sa ne luam casa inapoi si sa ii scoatem de acolo ca ei momentan locuiesc in aceas casa.Va rog mult sa imi raspundeti si sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema urgent.Va multumesc.

EDITARE: Va rog sa nu mai scrieti cu bold sau alte tipuri de subliniere, in internet asta inseamna a tipa. Multumesc. A.L.
Daca sotul dvs. a castigat in prima instanta si sentinta nu a fost atacata in niciun fel de catre partea adversa, atunci se poate presupune ca aceasta a ramas definitiva si irevocabila! In atari conditii nu va ramane sa legalizati acea copie de pe sentinta si urmati calea unei cereri de evacuare. In drept, actele facute de parintii sotului ulterior pronuntarii sentintei ar putea fi declarate nule!
Pe al cui teren s-a construit casa si pentru e imobil au incheiat contractul de intretinere?Care este situatia juridica a terenului de sub casa?Casa este, fara tagada, a sotului dvs, orice act incheiat de parinti cu privire la aceasta fiind nul, bunul nefiind al lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in posesie a unui imobil elliss elliss Am redobandit un imobil castigat in baza unei sentinte definitiva si irevocabila avand ca obiect anulare contract vanzare-cumparare, sentinta pronuntata in ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager macrita macrita In anul 1993 am incheiat cu mama un Contract de Intretinere,grevat cu dreptul de uzufruct viager.Din anul 2009, mama doreste sa distruga acest act , pentru ... (vezi toată discuția)
Ce solutii am? mihasi mihasi Detin o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in favoarea mea. Insa eu am cerut avocatei sa reintregim proprietatea (mostenire nerevendicata si ... (vezi toată discuția)