avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea copilului

Buna ziua am o intrebare eu sunt in divort am avut un termen si eu la sfîrșitul luni trebuie sa nasc copilul e al comunismului poate să-l recunoasca daca nu sa terminat divortul
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 15:48, 21 Iunie 2018

Conform art.414 alin. (1) Noul cod civil ,"Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei."

(2) Paternitatea poate fi tăgăduită, dacă este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatăl copilului.

Prin urmare, prezumţia de paternitate operează pe toată perioada soluţionării divorţului, neputând fi înlăturată prin înregistrarea copilului pe numele altei persoane decât soţul mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Mama in proces de divort insarcinata cu alt barbat myamya myamya Buna ziua, in luna martie am intentat proces de divort de sotul meu el nevrand sa divorteze pe cale amiabila la notar. In luna aprilie am ramas gravida cu ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului de catre tatal natural Camelia nicoleta Camelia nicoleta Sunt disperata va rog din suflet sa ma ajutati!!Cu fostul sot am un copil de 7ani. Daca divortul se pronunta in februarie iar eu nasc in aprilie ce sanse sunt ... (vezi toată discuția)