avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat nerespectat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat nerespectat

Buna ziua. Detin un magazin alimentar situat intru-un imobil 'inchiriat' in baza unui contract de comodat. In urma cu o luna, ca urmare a unei discutii avute cu proprietarii imobilului, am hotarat de comun acord ca spre sfarsitul anului o sa parasesc imobilul. In urma cu doua saptamani, proprietarii mi-au transmis verbal sa eliberez imobilul in 15 zile. Dat fiind faptul ca acest lucru era imposibil deoarece aveam marfa in magazin in valoare de 20000 euro, le-am cerut sa imi mai acorde cateva zile pentru a putea muta marfa. Ei nu au fost de-acord cu lucrul acesta, au venit in data in care trebuia sa ies din spatiu, lucru stabilit doar de ei si au inceput cu amenintari, injurii si au provocat scandal. La fata locului s-a prezentat si politisti care i-au sanctionat pe proprietari si le-au spus sa iasa afara, deoarece exista un contract valabil inca intre mine si ei, iar ei incalca niste reguli. In zilele urmatoare, proprietarii au intrat in magazin profitant de faptul ca activitatea mea era oprita si eram in procesul de mutare a marfii, au schimbat butucul de la usa de accces si lacatul de la intrarea in magazin. Eu am reusit sa mut o mare parte din marfa, dar sistemul de gestiune, acte contabile si anumite lucruri au ramas in interior, eu nemaiavand acces in acel spatiu. Mentionez ca, contractul de comodat era incheiat pe o perioada nedeterminata, iar clauzele contractuale nu au fost incalcate. Mai specific si faptul ca proprietarii imobilului imi sunt datori cu o suma de bani, probabil si acesta fiind motivul conflictului dintre noi. Am incercat sa obtin o ordonanta presedentiala pt a putea intra in spatiu, insa termenele se tot amana... Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Maria Marinca , utilizator 14:22, 22 Iunie 2018
Sa asteptati finalizarea procedurilor juridice incepute.Puteti eventual sa -I amenintati cu o plangere penala formuland o notificare.
Am formulat chiar azi o plangere panala impotriva lor pentru ca m-au impiedicat sa intru in imobil. Multumesc frumos.
Plangerea dureaza ani de zile pana se solutioneaza poate convingeti politistul de proximitate sa incerce o rezolvate amiabila(,neoficiala) cu partea adversa prin care sa -I explice eventualele probleme ce se pot ivi etc.
O sa incerc si aceasta varianta. Dar daca totusi nu reusesc pe cale amiabila cu ei, iar ordonanta presedentiala nu mi se da, credeti ca as avea sanse de reusita daca as merge mai departe in instanta? Mi-au fost incalcate niste drepturi si am avut de suferit niste pierderi din cauza lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat berevtx berevtx Buna ziua, am un magazin mixt deschis de un an aproximativ intr-un spatiu cu un contract de comodat pentru ca proprietarii nu au vrut un contract de inchiriat, ... (vezi toată discuția)
Succesiune razvanx razvanx buna ziua .strabunicii au decedat,bunicii au decedat,mama a decedat.eu sunt stranepot.casa si terenul sunt a strabunicilor.in prezent bunicii au trei copii ... (vezi toată discuția)
Pot sa formulez plangere pentru savarsirea infractiunii de furt in cazul de fata? romeotgv romeotgv Am si eu o intrebare . Am un contract de comodat cu un proprietar. In spatiul care l-am inchiriat prin contractul de comodat am deschis un magazin de ... (vezi toată discuția)