avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire copii si nu sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire copii si nu sot

Buna Ziua
Sunt casatorita si am doi copii . In timpul casatoriei am primit de la parintii mei o suma de bani si am cumparat un apartament. Inteleg ca avem impreuna cu sotul meu cate 50% din apartament . As dori ca daca eu sunt prima care mor sa pot lasa copiilor mei toata partea mea de 50%. Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si cum sa procedez. Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:21, 23 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca puteti demonstra ca acea suma a provenit de la parintii dumneavoastra atunci sotul are dreptul la doar 1/4 din apartament.
Daca nu, atunci el are dreptul la 5/8 din tot.
Puteti sa incheiati un testament in favoarea copiilor.
Nu va ajuta testamentul, pentru că soțul este moștenitor rezervatar. Ceea ce înseamnă că la dezbaterea succesiunii după dvs oricum va fi obligatorie și prezenta lui, pentru a declara daca isi pretinde sau nu rezerva succesorala. Iar daca soțul are pretenție la această rezerva, testamentul urmează a fi redus.
Cel mai bine este sa faceti amandoi copiilor un act din timpul vieții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept copil din relatie exterioara casatoriei vs drepturile sotiei si familiei asadasa asadasa buna ziua, va prezint situatia mai mult decat delicata in care ma aflu... inainte de a ma casatori, am aflat cu stupoare ca fosta prietena a nascut un copil. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea intrebare: detinem impreuna cu sotul ... Wwee Wwee Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: Detinem impreuna cu sotul un apartamentul in cota de 1/2 , fiecare. Suntem casatoriti de 23 de ani.Sotul mai detine un ... (vezi toată discuția)
Testament nutelanebunatica nutelanebunatica pot sa las prin testament jumatate din apartamentul in care locuiesc acum cu sotul meu copilului care are 15 ani si sa nu fie atacat de nimeni dupa decesul meu (vezi toată discuția)