avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de moștenitor european
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de moștenitor european

Certificat de moștenitor european emis in Germania, fără a fi inclusă masă succesorala(bunuri imobile doar in Romania),trecuți doar moștenitorii și cota ce revine fiecăruia, care este următorul pas pentru intabularea dreptului de proprietate asupra imobilor deținute de defunct in Romania in favoarea moștenitorilor?Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: NORMIZD , utilizator 23:10, 22 Iunie 2018
Buna ziua,
Mergeti la un notar care-si are biroul pe raza judecatoriei sub a carei umbrela si-a avut domiciliul defunctul sau unde sunt bunurile imobile si discutati cu el despre dezbaterea succesiunii.
Mulțumesc pentru raspuns,problema e ca dupa ce de 3 luni nea purtatdl notar pe drumuri, Ro!-Germania, în final sa spuna ca de fapt masă succesorale trebuie trecuta de nemți, ei fiind cei care au eliberat CME! ...ori ei zi NU, ca bunurile se află în RO...deci sincer nu stiu ce bun a adus introducerea CMEului, când nimeni nu-si cunoaste obligațiile, și te poartă de la Ana la Caiafa...
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:P.S. domiciliul def.in Germania

Buna ziua,
Mergeti la un notar care-si are biroul pe raza judecatoriei sub a carei umbrela si-a avut domiciliul defunctul sau unde sunt bunurile imobile si discutati cu el despre dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cetatean german mgGermany mgGermany Buna Ziua. Ca [b]cetatean german[/b] si singur mostenitor pot sa fac succesiune pe curtea si gradina casei mamei (decedata in august 2013)? Pe casa avem ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa matusa defuncta Szikla Szikla Salutari As dori sa intreb cam cum ar decurge o succesiune daca matusa mea a murit acum 4 ani si mama cu inca o sora sunt \"urmasi \" ei , matusa decedata ea ... (vezi toată discuția)
Taxa de mostenire mimiela mimiela Buna . Am si eu intrebari. Ce acte sunt necesare pentru deschiderea mostenirii. Daca, au trecut 6 -7 luni de la deces, cat costa taxa de mostenire. (vezi toată discuția)