avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare teren agricol

Buna ziua! Am urmatoarea situatie: parintii au decedat, unul in 2001, iar altul in 2010. Ca mostenitori, suntem eu si sora mea.
Vrem sa vindem pamantul mostenit, care este compus din 2 parti: unul are ca proprietar tatal decedat si unul bunicul meu, la fel decedat. Pe cel de la bunicul, scrie pe spate ce cota ii revine mamei mele.
Cum putem sa procedam?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 13:03, 26 Iunie 2018
Deschideti succesiunea, obtineti certificatul de mostenitorsi apoi puteti vinde
E posibil sa intervina si ceva neintelegeri. E mai bine sa se faca succesiunea in instanta?
Încercați mai întâi la notariat. Dacă nu se poate rezolva veți primi un înscris de la notar ca nu sa reusit dezbaterea succesiunii prin procedura grațioasă si atunci mergeți in instanta. Succes!
Aveți idee dacă toate actele de pe proprietate asupra pamantului trebuie in original la notar? Ca nu le am... sunt la ceilalti unchi. In fine... cam ce costuri ar fi la notar pentru 1 ha jumate aproximativ?
Multumesc.
Notarul poate cere unchilor Dvs sa se prezinte cu actele. Nu avem idee de prețul succesiunii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire tgf tgf Strabunica dinspre tata a decedat iar o matusa, sora tatalui are toate actele, cum pot deveni si eu mostenitor al unei supraf de teren agricol? precizez ca ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire trompy trompy Buna seara ! Am nevoie de ajutorul Dumneavoastra In urma cu 10 ani bunicii din partea mamei au decedat,acestia detineau cateva hectare de pamant .Mostenitori ... (vezi toată discuția)
Nelamurire! ol-i ol-i In cazul in care bunica mea a murit lasandu-i unchiului meu(fratele lui tata),o parte din avere mai exact casa,anexa gospodareasca, pamant e agricol etc....dar ... (vezi toată discuția)