avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct de lucru - va rog urgent o parere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct de lucru - va rog urgent o parere

ma confrunt cu urm situatie fff bizara pt ca nu mi s-a spus de la inceput cum stau lucrurile.

soc. x avea un pct de lucru - moara, intr-o alta localitate decat sediul social.
a inchiriat moara la o alta soc. Y, care si-a deschis acolo un punct de lucru - cu obiect de activitate fabricare prod. de morarit.
acum aflu, cand y dorea sa inchirieze un depozit la alta soc. ca de fapt 2 societati au acelasi punct e lucru.
Ce pot face?
soc. x nu trebuia sa-si radieze pct de lucru daca nu mai desfasoara activitate acolo?

va rog urgent o parere.
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 20:32, 17 Martie 2006
vin cu o precizare soc. x a inchiriat doar spatiul de lucru-moara
birourile i-au ramas inca acolo, la pct. de lucru.
nu vad de ce si-ar radia soc. x punctul de lucru atata timp cat mai are birouri acolo. eventual poate cere avizarea altei activitati, in speta activitate de birou. cu ce o incomodeaza pe soc. y conlocuirea cu soc. y la sediul punctului de lucru? poate nu am inteles exact ce anume ai vrut sa spui.
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2006
sirbu elena, utilizator
da elena ai dreptate.
cert e ca soc. x a ramas cu obiectul de activitate tot de morarit, in prezent asociatii s-au certat si nu pot modifica actul constitutiv.
iar soc. y nu poate face nimic cu moara inchiriata fara acordul soc. x. - ex. subinchirieri. decat daca noua soc. face contract direct cu X. dar pe urma va aparea ca X inchriaza un spatiu la 2 societati.......
iar in acte practic apar 2 soc. cu acelasi obiect la acelasi punct de lucru.....
ciudat nu?
da, nu e o situatie placuta, insa soc. y ar putea sa subinchirieze daca se face un act aditonal la contractul de inchiriere sau daca obtine acordul scris al soc. x. privitor la obiectul de activitate, nu are nici o legatura cu certurile dintre asociati, pentru ca la registrul comertului nu trebuie completata decat declaratia model 3 pentru a obtine avizare pentru alta activitate si aceasta declaratie o semneaza administratorul. cu alte cuvinte, nu trebuie facuta nici o modificare la actul constitutiv care sa necesite semnaturile tuturor asiociatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot inchiria sediul firmei? nicolsim nicolsim Am pe langa sediul social al firmei si un alt punct de lucru; datorita situatiei economice, doresc sa inchiriez sediul social si sa ma mut la pct.de lucru cu ... (vezi toată discuția)
Aceeasi locatie inchiriata la doua firme carmen silva carmen silva Am inchiriat un imobil unei firme ; am contracte facute si la finante si la notar. Baiatul patronului acestei firme, vrea sa-si deschida firma lui cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unui imobil mauela mauela Buna! Am si eu o intrebare privind executarea silita - evacuare imobil. Ce se poate face in urmatorul caz: Proprietarul a inchiriat spatiul unei SC X. ... (vezi toată discuția)