avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme patron arab
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme patron arab

In luna martie,pe 19 mai exact,m-am angajat la o cafenea ,unde un arab era patron,acolo lucra si prietena mea,toate bune si frumoase pana pe 20 21 cand patronul ne-a obligat(pe mine si pe prietena mea)sa ne dam demisiile,pe motiv ca l-am furat,ce i drept ca mai faceam cate o schemă,avand in vedere ca el intarzia cu salariile cu 2-3 saptamani,(poate sa ne faca vreun rau in acest sens?)nu ne-am mai dus la munca si acum refuza sa ne mai dea banii pe ce am lucrat in ultima perioada de 2 saptamani,ce este de făcut?Are rost sa ma complic?
Inca ceva,aveam contract de 4 ore si lucram cate 13 ,14,15 ore pe zi...in regim 3 zile lucrate cu una libera,+muuuulte alte nereguli ce le are,se poate sa aiba ceva relatii,cu atatea nereguli ce le are,ma mir ca nu ii vine vreun control ceva,plus ca de vreo 2 3 ani el zice ca aduce bani de acasa sa tina cafeneaua deschisa,posibil spalare de bani?cat de prost sa fi sa ți deschis un local care sa nu meargă atat timp?Astept pareri,sfaturi,multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 25 Iunie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de dvs daca doriti sau nu sa sesizati institutiile abilitate cu drept de control.

1. Pentru nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca puteti sesiza Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. Pentru nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil, puteti sesiza ANAF - structura centrala Antifrauda
[ link extern ]

sau
Directiile Regionale Antifrauda
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul CirocGoose CirocGoose Bună ziua, am o nelămurire privind aspectele pe care angajatorul meu ar trebuii sa le respecte. Acum 4 zile ar fi trebuit sa primesc remunerația, doar că ... (vezi toată discuția)
Frauda sau nu?? manalex manalex patronii unui lant de magazine au angajat fete cu contract part time insa programul lor de munca nu este cel de 4 ore ci de 9 ore zilnic +5 ore sambata.e legal ... (vezi toată discuția)
Patronul nu ne respecta, ne considera sclavi . filimonhonoriu filimonhonoriu Lucrez la o firma de paza de un an si opt luni cu contract de munca . Eu banuind ca patronul cu mi plateste contributia la casa de pensii am fost la Casa ... (vezi toată discuția)