avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca vs adeverinte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca vs adeverinte

nu am carte de munca decat adeverinte de la job-urile anterioare. ce trebuie sa fac?? cine imi poate trece adeverintele in cartea de munca??? sau nu mai e nevoie??

va multumesc de raspuns anticipat!
Cel mai recent răspuns: bb_yasmi , utilizator 15:12, 5 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Potrivit art. 16 alin. (3) din Codul muncii, munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca. In cazul in care, din diferite motive, nu exista un carnet de munca, dovada vechimii in munca se va face printr-o adeverinta de vechime pe care angajatorul este obligat sa o elibereze la solicitarea salariatului, in temeiul art. 34 alin. (5) din Codul muncii( (5) la solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate).
Aceasta va fi certificata de inspectoratul teritorial de munca .
Cu stima !
Trebuie trecute toate in cartea de munca. Daca nu aveti carnetul, angajatorul actual face o cerere la camera muncii sa va elibereze un carnet. Se cumpara practic.
Toate adeverintele se trec de catre cei de la camera muncii in carnet, chiar retroactiv, nu e nici o problema.
multumesc frumos pt promptitudinea raspunsului dvs.
am aceste adeverinte. deci nu mai trebuie sa fie trecute in cartea de munca??
ba da , toate adeverintele anterioare trebuie trecute in cartea de munca de catre actualul dumneavoastra angajator!
face-ti o cerere la dinsul si anexati adevrinetele, dinsul va solicita la itm eliberarea unui carnet de munca ,pe care il va completa cu toate adeverintele dumneavoastra!
multumesc frumos de raspunsuri.
am rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime srl alexandru andra alexandru andra O societate \\"SRL\\" a eliberat o adeverinta unui fost salariat, cu ce drepturi a avut la ei, perioada si spor de vechime....intrebarea este....aceasta ... (vezi toată discuția)
Carte de munca salecss salecss Buna ziua, sunt angajat la o firma de un an jumate, am contract individual de munca de la inceput si am avut impresia ca am si carte de munca. Am vrut sa-mi ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta vechime Buburuzsa Buburuzsa Buna ziua! Am lucrat anterior la o societate comerciala, in prezent lucrez in alta parte. Dat fiind faptul ca la locul actual de munca mi s-a pierdut cartea de ... (vezi toată discuția)