avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie minor

Buna ziua!
Am un baiat in varsta de 7 ani dintr-o relatie precedentă, specific ca nu am fost căsătoriți dar a recunoscut baiatul si este trecut ca tata pe certificat, inclusiv poarta numele amândurora.
In momentul de față sunt într o noua relație si urmeaza sa ma casatoresc in luna august, el lucreaza in Anglia printr-o firma din România, iar eu casnica/ prenatal
Viitorul soț si eu ,dorim ca sa-i poarte numele, inclusiv sa fie trecut ca si tată.
Fostul partener este dispus sa semneze orice act necesar pentru a renunta la nume si drepturi.
Intrebarea mea este, care e cea mai simpla varianta de a face toate astea/ sau etape in functie si de cate ori se poate schimba certificatul baiatului? Ce anume la un notar si ce la avocat..
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 18:08, 26 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Este vorba de adopţia fiului dv.de către cel ce va fi soţul dv. Se face prin procedura judecătorească, adică cerere în instanţă, la Tribunalul în raza căruia domiciliaţi în România. Aveţi nevoie de acordul expres al tatălui, fie personal în instanţă, fie prin declaraţie autentică dată la notar. Obţinerea hotărârii judecătoreşti de adopţie nu ar trebui să dureze mult, mai ales dacă dosarul vă este instrumentat corect şi complet de un avocat.
Va multumesc pentru raspunsuri, am aflat ce trebuia sa stiu cu exactitate
Cu placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Adoptie Irinaele Irinaele Buna ziua. Eu am 21 de ani. Am un băiețel de 3 ani si o luna. Cu tatăl lui nu mai am nici o treaba,nu l a recunoscut nu este trecut ca tata in certificatul ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului dupa 7 ani am avut o relatie scurta din care a rezultat un baetel tatal a plecat in strainatate fara al recunoaste si ne-am inpacat dupa aproximativ 1an :acum dupa 7 ... (vezi toată discuția)