avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati intarziere cote intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati intarziere cote intretinere

Daca in cadrul comitetului executiv se decide ca unui locatar sa-i fie inghetata suma ce reprezinta penalitati la plata cotelor de intretinere , la cererea scrisa si cu angajament de plata a acestuia , este legal sau nu.
Mentionez ca in cadrul asociatiei nu sunt facturi restante catre furnizori iar penalitatile sunt de 0,2 pe zi si acestea se constituie intr-un fond separat , iar penalizarile existente la data la care s-a semnat angajamentul vor fi platite ulterior datei la care se achita integral suma de la cotele restante.
Cel mai recent răspuns: Cristib159 , utilizator 11:05, 26 Iunie 2018
Legiuitorul a prevazut fara exceptie dreptul asociatiei de proprietari sa aplice penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta neachitata in termenul stabilit
Ordinea de plata a sumelor cu titlu de restanta prevede ca se retine concomitent suma de baza si penalitatea aferenta in ordinea vechimii acestora-astfel incat sa se stinga datoria cea mai veche integral
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, este legal !
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Cristib159, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"inghetare" penalizari sterod sterod Bun gasit, In Asociatia noastra, avem un restantier ce a fost actionat in judecata acum 2 ani pt restante la intretinere de aprox 16.000 lei. Intre timp, ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)