Am o firma cu activitatea suspendata. Masina care apartine societatii a fost avariata, s-a dat dauna totala.
Firma de asigurari trebuie sa imi plateasca despagubirea. Epava (ceea ce a ramas din masina) se vinde de pe societatea mea, prin societatea de asigurari, catre o terta societate comerciala (asa este procedura de la asigurari).
Intrebare: in conditiile in care registrul comertului imi va reactiva firma peste 6 luni (ca asa sunt termenele acum la registru) - eu cum pot face vanzarea epavei?
Cum pot incasa despagubirea?
Firma de asigurari a gasit deja un cumparator pentru epava, si m-a anuntat ca trebuie sa le trimit contractul de vanzare-cumparare cu terta societate ca sa imi incasez si restul despagubirii.
Am intrebat si la Administratia Financiara si mi s-a spus ca trebuie sa astept pana in iunie - si eu chiar nu pot sa cred ca nu se poate face nimic.
Art 237, alin 2 prevede : (2)Dispoziţiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile în cazul în care societatea a fost în inactivitate temporară, anunţată organelor fiscale şi înscrisă în registrul comerţului. Durata inactivităţii nu poate depăşi 3 ani."
Anulati suspendarea de la Registrul Comertului , pt durata inactivitatii in codul fiscal si legea societatilor comerciale este mentionata perioada de maxim 3 ani, nu este mentionat un termen minimal sau maximal de iesire din inactivitate
Despagubire r.c.a.
bogdan070
Am avut un accident in urma caruia m-am ales cu masina avariata in partea din fata din vina unui alt sofer.Cei de la firma de asigurari au stabilit ca este ... (vezi toată discuția)