avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata despagubire asigurare catre firma suspendata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata despagubire asigurare catre firma suspendata

Am o firma cu activitatea suspendata. Masina care apartine societatii a fost avariata, s-a dat dauna totala.
Firma de asigurari trebuie sa imi plateasca despagubirea. Epava (ceea ce a ramas din masina) se vinde de pe societatea mea, prin societatea de asigurari, catre o terta societate comerciala (asa este procedura de la asigurari).

Intrebare: in conditiile in care registrul comertului imi va reactiva firma peste 6 luni (ca asa sunt termenele acum la registru) - eu cum pot face vanzarea epavei?
Cum pot incasa despagubirea?

Firma de asigurari a gasit deja un cumparator pentru epava, si m-a anuntat ca trebuie sa le trimit contractul de vanzare-cumparare cu terta societate ca sa imi incasez si restul despagubirii.

Am intrebat si la Administratia Financiara si mi s-a spus ca trebuie sa astept pana in iunie - si eu chiar nu pot sa cred ca nu se poate face nimic.

Orice sugestie va fi extrem de apreciata.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 16:25, 3 Noiembrie 2009
Art 237, alin 2 prevede : (2)Dispoziţiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile în cazul în care societatea a fost în inactivitate temporară, anunţată organelor fiscale şi înscrisă în registrul comerţului. Durata inactivităţii nu poate depăşi 3 ani."

Anulati suspendarea de la Registrul Comertului , pt durata inactivitatii in codul fiscal si legea societatilor comerciale este mentionata perioada de maxim 3 ani, nu este mentionat un termen minimal sau maximal de iesire din inactivitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt un proprietar de masina, declarată dauna totală ... artilerist artilerist Buna ziua! Sunt un proprietar de masina, declarată dauna totală de compania de asigurări. Valoarea de piată a fost determinată prin licitație pe ... (vezi toată discuția)
Dividend firma cu activitate suspendata Stoian Maria Stoian Maria Buna ziua Vrea sa stiu daca pot repartiza si plati dividend asociatului unic nerezident din profitul anilor precedenti avand in vedere faptul ca firma are ... (vezi toată discuția)
Despagubire r.c.a. bogdan070 bogdan070 Am avut un accident in urma caruia m-am ales cu masina avariata in partea din fata din vina unui alt sofer.Cei de la firma de asigurari au stabilit ca este ... (vezi toată discuția)