avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... susupendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

susupendare CIM

Buna ziua , mi-am dat demisia de la locul de munca as avea de respectat preavizul de 20 zile insa eu nu vreau sa stau in preaviz , ce consecinte am? multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
all3x@ndra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:27, 26 Iunie 2018
De regula consecintele sunt prevazute in regulamentul intern al societatii. Se poate demara o cercetare disciplinara si incetarea CIM pe motive disciplinare.Puteti discuta cu seful dumneavoastra.Poate renunta la o parte din preaviz.
In cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Insa exista si posibilitatea ca raportul de munca sa se inceteze prind demisie la expirarea preavziului, chiar daca lipsiti nemotivat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - nerespectare preaviz ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara ... (vezi toată discuția)
In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)