Daca se stipuleaza in H.G. 355/2007 actualizata ca angajatorul plateste medicina muncii, de ce medicul de medicina a muncii ia banii si de la angajati? De exemplu: patronul, trimite angajatul sa-si faca medicina muncii, si la intrebarea angajatului ca unde patronul spune ca unde vrei tu. Deci eu aici inteleg ca nu are un contract cu vreun cabinet de medicina a muncii. Cat este de legal ca cei de la medicina muncii sa ia banii de la noi angajatii cand se spune clar ca: "Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in nici un fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale." Nu ar trebui sa se autosesizeze cei de la medicina muncii ca angajatorul de ce nu plateste? Sa ia legatura cu cei in drept ca angajatorul cutare comite o ilegalitate? Ca am observat ca ITM-ul este pe o mana cu unele firme. Multumesc anticipat!
Lipsa unui contract incheiat intre angajator si medic este la limita legii si lucratorii pot refuza aceste practici.
Daca nu exista contract de prestari servicii incheiat intre medicul specialist de medicina muncii si angajator, pentru prestarea serviciului de examinare medicala, medicul este indreptatit sa perceapa costuri.
Angajatul trebuie sa depuna factura/ chitanta prin care s-a platit de catre lucrator prestarea examinarii medicale in vederea angajarii spre decontare de catre angajator. Refuzul decontarii este in afara legislatiei in vigoare.
Puteti sesiza ITM si Directia de sanatate publica, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Medicina muncii
BiroN.
Cât este de normal ca angajatorul - înainte de angajare - să îmi spună că va trebui să suport cheltuielile de medicina muncii?
Eu încă nu am auzit ... (vezi toată discuția)