avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Casatorie in Marroco
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Casatorie in Marroco

Buna ziua as vrea sa ma casatoresc in Marroco cu un cetatean marocan si as dori sa stiu exact ce acte am nevoie si in ce limba trebuie traduse
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 22:17, 26 Iunie 2018
Daca nu aveti reşedinţa stabilită în Maroc aveti posibilitatea de a încheia căsătoria înaintea autorităţilor marocane, la tribunalul din localitatea unde este domiciliat cetățeanul marocan.

Trebuie sa parcurgeti următoarele etape:
Obţinerea certificatului de celibat/cutumă din partea primăriei din localitatea unde este domiciliat cetățeanul român.
Obținerea certificatului de capacitate și a certificatului de naționalitate din partea Ambasadei României la Rabat.

Aceste documente se eliberează pe baza certificatului de celibat/cutumă (pentru persoanele care nu au mai fost căsătorite), a hotărârii de divorț definitive sau a certificatului de deces al soțului/soției, la care se adaugă un extras de pe certificatul de naștere al cetățeanului marocan apostilat de autorităţile marocane și copii de pe actele de identitate ale viitorilor soți (cartea de identitate și pașaportul).

Autoritățile locale solicită prezentarea unui cazier judiciar eliberat de autoritățile din statul de reședință (în cazul în care aveți reședința în alt stat decât România), inclusiv din România.

De asemenea, toate documentele eliberate de autoritățile române trebuie să fie apostilate pentru a putea fi utilizate în Maroc.

După obţinerea certificatului de căsătorie eliberat de autorităţile marocane, pentru a produce efecte juridice în România, acesta poate fi înscris în registrele de stare civilă ale Ambasadei României în Regatul Maroc sau transcris în România, la biroul de stare civilă al primăriei în raza căreia se află domiciliul comun al cuplului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab ramonaausfreiburg ramonaausfreiburg Sunt din Romania si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean arab.As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc mie si de ce acte are el nevoie.As dori sa mai stiu daca ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan khadija 40 khadija 40 Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman cu cetatean strain tabitay tabitay am citit totul despre ce acte trebuie pentru o casatorie dintre un cetatean roman si unul strain ( african) . Ce mi a produs confuzie e certificatul de ... (vezi toată discuția)