avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune?

Timp de mai multi ani am avut grija de o batrana care nu mai avea mostenitori. Datorita unei boli manifestata rapid nu a apucat sa-mi lase un testament pentru imobilul in care locuia.
In anul 1990 batrana a cumparat imobilul de la fostul ICRAL, iar in 1991 a decedat. De atunci pana in prezent am avut grija de imobil platind toate obligatiile fiscale.
Cum pot trece imobilul pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:04, 28 Iunie 2018
Sunt mai multe aspecte juridice care trebuie clarificate.
Prima este aceea cu persoana paratului.
Ca sa nu cheltuiti bani aiurea mergeți mai întâi la avocat cu actele sa discutați la o consultanta juridică.
Asa cum am spus exista act de proprietate pe numele decedatului, eu l-am folosit in toata perioada platind cotele laintretinere si impozitul anual catre primarie. Vecini pot cofirma cele relatate de mine
Ati spus bine dar nu va ajuta...in contextul procesual necesar...
Adică degeaba ati avea dreptate...ca nu va ajuta...
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate prin uzucapiune predacamelia86 predacamelia86 AM CUMPARAT ACUM 33 DE ANI O CASA CU TEREN, CURTE SI TEREN INTRAVILAN DE LA O BATRANA CARE NU AVEA SOT ,COPII SI CARE A DECEDAT . TERENUL TOTAL ESTE DE 3000 m2 ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? MadalinaAb MadalinaAb Matusa mea a locuit timp de 30 ani intr-un imobil care a apartinut bunicii sale (decedata) platind taxele aferente. Bunica respectiva nu poseda decat o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Am o intelegere de acum 15 ani cu o batrana sa ii lucrez terenul cu titlu gratuit. Intre timp ea a decedat si nu cred ca succesiunea pe teren s-a ... (vezi toată discuția)