avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca

Buna ziua,as dori sa stiu daca se pot face contracte de munca pe 1luna timp lucru partial(4ore) sau este obligatoriu pe 3luni?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 28 Iunie 2018
Puteti face contract de munca pe 1 luna cu 4 h pe zi . Daca persoana nu mai are contracte partiale , se platesc contributiile sociale ca pentru contract de 8 h pe zi .
Daca angajati in perioada de proba , atunci este de maxim 3 luni , unde contractul poate inceta fara preaviz, printr-o notificare scrisa.
Răzvan Dragomir - Expert contabil a scris:

.....
Daca angajati in perioada de proba , atunci este de maxim 3 luni , unde contractul poate inceta fara preaviz, printr-o notificare scrisa.

Unde este mentionat asa ceva ?

@ vulpe alexandra
Legislatia muncii nu prevede nicio perioada minima pentru care se poate incheia un c.i.m. pedurata determinata.
@Cornel Vasile
vulpe alexandra a intrebat daca se pot face contracte de munca pe 1 luna cu 4 ore . I_am raspuns ca da, poate. Nu a fost vorba aici de perioada minima . Apoi a adus in discutie daca este obligatoriu pe 3 luni , si am crezut ca se refera la perioada de proba , si am adus o lamurire ca se poate face un cim pentru maxim 3 luni , cu aceasta conditie ( art. 31 din Codul Muncii )
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Răzvan Dragomir - Expert contabil , Contabil
In Codul Muncii nu avem asa ceva reglementat - angajare in perioada de proba maxim 3 luni.

1. Perioadele de proba ,in functie de durata c.i.m. sau de calitatea persoanei, sunt diferite - art.31 alin.1 si 2si art.85 C.mun.

2. Perioada de proba face parte din durata unui c.i.m.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca (determinat,nedeterminat) ContSters390414 ContSters390414 Nu demult,am fost angajata,la o firma.Perioada de proba a fost de trei luni.Dupa perioada de proba, nu mi s-a incheiat contractul pe perioada nedeterminata,cum ... (vezi toată discuția)
Perioada de stagiu (6luni) pentru absolventii de invatamant superior dupa debutul in profesie alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Am rugamintea sa imi spuneti : 1) daca [b]perioada de stagiu [/b] (conform art. 31 alin. 5 din legea nr. 40/2011- \\\\"pentru absolventii de ... (vezi toată discuția)
Contract individual pe perioada determinata claely claely in 2011 am avut 3c.i.m durata determinata consecutive(de 1luna,3 luni,3luni).In 2012 un contract pe perioada nedeterminata care s-a incheiat prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)