Soția mea dorește desfacerea căsătoriei, iar în acest scop m-a chemat în judecată.
Problema este că eu locuiesc in Anglia, iar înștiințarea a fost trimisă la adresa mamei mele, care locuiește în România. ( La destinatar chiar scrie "Pentru <numele meu> la mama sa, <numele mamei mele>).
În acea scrisoare se precizează că trebuie să depun întâmpinarea in termen de 25 de zile. Întrebarea este: Sunt obligat să depun totuși întâmpinarea, chiar daca eu nu am primit, efectiv, scrisoarea?
ContSters82289
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Inteleg ca intentionati sa va prevalati de faptul ca citarea nu s-a indeplinit in mod legal ca si cum nu ati avut cunostinta despre litigiu. Se poate dar mama dv ar trebui sa returneze plicul cu o scrisoare de inaintare prin care instiinteaza instanta ca nu domiciliati la adresa respectiva.
Totusi, daca nu depuneti intampinare in termenul legal, veti fi decazut din dreptul de a mai propune probe sau invoca exceptii, in afara celor de ordine publica.
Recomandabil ar fi sa contactati un avocat care sa va reprezinte interesele in cauza daca nu va puteti pregati apararea.
Recomandabil ar fi să depuneți întâmpinare, pentru a nu fi decăzut din dreptul de a propune probe, invoca excepții.Mai mult decât atât, poate doriți să depuneți și o cerere reconvențională în contextul în care aveți pretenții proprii, legate de același raport juridic.
Dacă nu vreți să vă deplasați, fiind în Anglia, luați-vă avocat, pentru a nu vă fi lezate drepturile procesuale.