avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt obligat să depun întâmpinarea, dacă chemarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt obligat să depun întâmpinarea, dacă chemarea în judecată nu a ajuns la mine?

Vă salut cu respect!

Soția mea dorește desfacerea căsătoriei, iar în acest scop m-a chemat în judecată.

Problema este că eu locuiesc in Anglia, iar înștiințarea a fost trimisă la adresa mamei mele, care locuiește în România. ( La destinatar chiar scrie "Pentru <numele meu> la mama sa, <numele mamei mele>).

În acea scrisoare se precizează că trebuie să depun întâmpinarea in termen de 25 de zile. Întrebarea este: Sunt obligat să depun totuși întâmpinarea, chiar daca eu nu am primit, efectiv, scrisoarea?

Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:30, 28 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca intentionati sa va prevalati de faptul ca citarea nu s-a indeplinit in mod legal ca si cum nu ati avut cunostinta despre litigiu. Se poate dar mama dv ar trebui sa returneze plicul cu o scrisoare de inaintare prin care instiinteaza instanta ca nu domiciliati la adresa respectiva.

Totusi, daca nu depuneti intampinare in termenul legal, veti fi decazut din dreptul de a mai propune probe sau invoca exceptii, in afara celor de ordine publica.

Recomandabil ar fi sa contactati un avocat care sa va reprezinte interesele in cauza daca nu va puteti pregati apararea.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recomandabil ar fi să depuneți întâmpinare, pentru a nu fi decăzut din dreptul de a propune probe, invoca excepții.Mai mult decât atât, poate doriți să depuneți și o cerere reconvențională în contextul în care aveți pretenții proprii, legate de același raport juridic.
Dacă nu vreți să vă deplasați, fiind în Anglia, luați-vă avocat, pentru a nu vă fi lezate drepturile procesuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa citarii paratului detinut nyusziful nyusziful Buna ziua. Se poate considera ca paratul are cunostinta de actiune in aceasta speta? S-a formulat cerere de fond (stabilire domiciliu minor), si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Care sunt exceptiile de ordine publica? ddianna ddianna Buna ziua, Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului de a mai putea propune probe si de a invoca exceptii in afara ... (vezi toată discuția)