avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Scoala de soferi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Scoala de soferi

Am facut scoala de soferi cu un instructor particular care "tine"(pun intre ghilmele caci nu stiu ce implica) de Toni Auto.Nu m-am inteles deloc cu instructorul, dar totusi am dus la bun sfarsit orele, lasandu-mi 6 pt un curs inainte de examen si pentru examn.Am luat examenul teoretic,si am fost programata in 4 zile,deci timpul este foarte scurt. instructorul nu imi mai raspunde la telefon. Am luat legatura cu Toni Auto care l-au sunat sa vada de ce nu imi raspunde la telefon, acesta raspunzand: nu am chef sa vorbesc cu ea, sa se descurce cu cine stie. Eu nu am contractul sau vreo chitanta ca dovada a achitarii platii ,deoarece instructorul mi-a spus ca sunt la Toni Auto. Va rog sa imi spuneti daca se poate face ceva, si ce.Nu poate ramane asa .Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 15:50, 3 Noiembrie 2009
Incepeti cu o plangere penala pentru inselaciune si/sau exercitarea ilegala a activitatii de instructor autto.. Asta ar trebui sa-l faca sa-si revizuiasca atitudinea.
Puteti sa va reprogramati proba practica daca timpul este insuficient rezolvarii pe cale amiabila a situatiei.
Ori puteti solicita unei alte scoli de soferi sau instructor auto (evident contra cost) sa se prezinte cu dumneavoastra pentru sustinerea probei practice.
Din punct de vedere legal puteti solicita scolii de soferi la care ati achitat taxele si care au intocmit fisa de scolarizare , copie dupa chitantele achitate sau sa va elibereze un document prin care se precizeaza contravaloarea sumelor achitate de dumneavoastra.
De asemenea puteti face plangere impotriva instructorului auto si a scolii de soferi la ANPC, expunand pe scurt situatia.
In instanta se poate formula o actiune pentru plata de daune interese avand in vedere nerespectarea obligatiilor asumate de scoala de soferi, insa efortul nu prea merita avand in vedere timpul cat va dura procesul si costurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa schimb doar instructorul auto? anonim456 anonim456 Dacă am promovat examenul teoretic la drpciv cu o anumită scoală de șoferi, pot da examenul practic cu o altă școală în condițiile în care am picat ... (vezi toată discuția)
Plangere scoala de soferi ContSters308212 ContSters308212 Nu stiu daca s-au mai postat intrebarile aceastea ,da va rog sa-mi raspundeti: Care-i institutii pot reclama scoala de soferi la care m-am inscris, ... (vezi toată discuția)