avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare de viata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare de viata

Buna seara! Inainte de divort, apartamentul il avea ca proprietar pe fostul meu sot. Eu eram coproprietar. Banca de la care am luat credit pt apartament ne-a impus sa facem o asigurare de viata. Am facut-o pe numele fostului sot. Printr-un acord de mediere, fostul meu sot a renuntat la tot in favoarea mea, deci partajul nu a mai avut loc. Eu am achitat apartamentul, am rezolvat toate actele cu banca, cu notarul bancii pt ipoteca, mai trebuie sa astept ca Judecatoria sa consfinteasca acel acord de mediere din partea fostului meu sot. Intrebarea mea este: daca proprietarul voi fi eu, nu fostul meu sot, mai are vreo valoare acea asigurare de viata? Ce se alege de banii de pe asigurarea de viata? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 09:25, 29 Iunie 2018
Cel mai probabil , acea asigurare a fost fara capitalizare, doar protectia familiei ( a dv) in cazul in care ar fi survenit un evenimet asigurat.In aceasta situatie , contractul de asigurare se incheie si nimeni nu datoreaza nimic nimanui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea pe ap ipotecat nu e datorie comuna? micheller micheller Sunt in proces de partaj cu sotul. Avem de partajat un credit comun, care insa este garantat numai de mine prin ipoteca asupra apartamentului pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata si incendiu pe apartament emily1975 emily1975 Buna! Sunt in proces de divort cu sotul. Avem apartament cumparat in rate. Mai sunt 5 ani de platit. Conform contractului, sotul si-a facut asigurare de viata ... (vezi toată discuția)
Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)