avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș

Bună seara
Vreau să vă întreb in legatura cu o pensie de urmaș acordată copilului meu deoarece tatăl său a decedat ,copilul având vârsta de 16 ani , în această vacanță s-a angajat pe perioada vacanței
Intrebarea este dacă îi se poate sista pensia ?
Având în vedere că acum se înscrie la liceu ?
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 11:39, 29 Iunie 2018
Copiii, pensionari de urmaş (cu vârsta până la 16 ani, respectiv 26 de ani - dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii) pot cumula pensia de urmas cu venituri obtinute din activitati dependente, cat si din activitati independente, indiferent de nivelul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie de urmas si salariu alex23232323 alex23232323 Anul trecut, tatal meu a decedat, iar eu primesc pensie de urmas (student in anul II, imi continui studiile, pensia este de aproximativ 1800 lei). Astazi am ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș Alex267 Alex267 Buna! Am 18 ani sunt încă elev și primesc o pensie de urmaș după tatăl meu care a decedat. Ma bate gândul sa ma angajez pe perioda verii cu contract de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș Georgiana Stoicescu Georgiana Stoicescu Bună ziua! Sunt eleva si doresc sa ma angajez pe parcursul vacanței de vară, însă mi s-a spus ca acest lucru este imposibil atat timp cat am pensie. Va ... (vezi toată discuția)