avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz încasare sultă foarte veche, stabilită după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz încasare sultă foarte veche, stabilită după partaj și plătită acum. Poate beneficiarul să atace decizia prin care a fost stabilită și să ceară mai mult?

Buna ziua ,am si eu o nedumerire ,mama mea a fost casatorita cu tatal meu pana in 87 cand au divortat in urma divortului si al partajului mama a ramas in apartament si urmand sa ii dea tatalui meu o despagubire (la acea data de 6700000 lei in 91) aceasta neavand de unde nu ia dat ,in anul 2003 mama a decedat iar tatal meu a revenit in apartament ,in anul 2016 august am facut succesiunea ,mie si surorii mele ne-a revenit apartamentul in cota de 1/2 fiecare (jumate -jumate)iar tatalui meu sulta reactualizata in valoare de 6926 euro ,noi i-am achitat-o in luna iulie 2018 prin executor judecatoresc deoarece nu a vrut de buna voie spunand ca el nu mai este de acord cu acei bani si ca vrea mai mult si ca vrea sa ne dea in judecata ,intrebarea mea este daca poate sa isi mai atace decizia ,si ca acesta a facut deja si niste demersuri
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AlexandraDD , utilizator 00:36, 1 Iulie 2018

Quartila a scris:

Și, atâta timp cât ați plătit și are banii la dispoziția lui, nu mai poate face nimic.
Că nu vrea sa ii ia din cont, este strict problema lui.

Problema este ca nu vrea sa plece din casa. Banuiesc ca mizeaza pe faptul ca buletinul este pe adresa respectiva, ca n-o sa facem tam-tam cu executare silita. Daca nu pleaca din casa, cum pot vinde apartamentul?
Va multumesc
Ciudat ! Buletinul din 1987 a expirat demult(e valabil 10 ani, maxim), pentru reinoire avea nevoie de actele de proprietate ale apartamentului, in original si hotararea judecatoreasca de divort . Cum de mai are buletinul pe adresa respectiva? Cred ca face santaj emotional , Cum a intrat in casa , mai are chei? Nu pleaca deloc din casa? In timp ce este plecat schimbati broasca si il lasati afara Solutii exista,daca va lasa inima! Pe de alta parte : valoarea de 6700000 lei nu prea se potriveste cu valorile apartamentelor in 1991 (abia pusesera in vanzare apartamentele detinute cu chirie la sume de cateva sute de mii de lei vechi. Sunteti siguri de evenimente?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
Drajneanu, utilizator

Drajneanu a scris:

Ciudat ! Buletinul din 1987 a expirat demult(e valabil 10 ani, maxim), pentru reinoire avea nevoie de actele de proprietate ale apartamentului, in original si hotararea judecatoreasca de divort . Cum de mai are buletinul pe adresa respectiva?

El a ținut mereu actul de proprietate la el si si-a reînnoit buletinul de fiecare data.

Cred ca face santaj emotional , Cum a intrat in casa , mai are chei?

In 2003 când a decedat mama noastra s-a intors pur si simplu in apartament pe motiv ca vine acasa , ca mama nu i-a dat banii si cu asta basta.

Nu pleaca deloc din casa? In timp ce este plecat schimbati broasca si il lasati afara Solutii exista,daca va lasa inima!

Pe de alta parte : valoarea de 6700000 lei nu prea se potriveste cu valorile apartamentelor in 1991 (abia pusesera in vanzare apartamentele detinute cu chirie la sume de cateva sute de mii de lei vechi.

Valoarea apartamentului si sumele fiecaruia au fost estimate in 1994, noi neavând apartament in chirie . Apartamentul este proprietatea personala cumparat prin ICVL, platit in rate lunare .

Sunteti siguri de evenimente?

Eu zic ca suntem foarte siguri, daca noi n-am fi, atunci cine altcineva ar putea?

Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
AlexandraDD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubirea sotului cozmapaunita cozmapaunita buna ziua.parintii mei sunt in divort , prima infatisare fiind pe 19 mai 2011.mama a intentat divortul, tatal meu nefiind de acord la inceput.locuiesc intr-un ... (vezi toată discuția)
Donatie rude grad i vicar vicar Buna ziua Problema mea este urmatoarea: Bunica mea din partea mamei ii face sorei mele cvc pentru apartamentul pe care il detinea,decedeaza iar sora mea ... (vezi toată discuția)
Cum se poate vinde o proprietate daca nu sunt toti proprietari? Karisia lavinia Karisia lavinia Mama mea a cumparat acum 15 ani un apartament,in momentul acelea era despartita de tata dar nu si divortati,noi nu stim nimic de el de 16 ani,anu trecut mama a ... (vezi toată discuția)