avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta concediu crestere copil

Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri, am de completat la o angajata o adeverinta pt calcul indemnizatiei de crestere copil. Copilul s-a nascut in data de 15.07.2009. Salariata a intrat in concediu de maternitate din 15.06.2009.Nelamuririle mele sunt urmatoarele:- la rublica a" a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit" in care eu tr sa scriu perioada este corect 15.07.2008-15.07.2009
-la venitul realizat in luna nasterii copilului ce suma trec, din cate am mai citit se trece suma realizata in luna anterioara , adica in luna iunie, atunci in iunie trec aceiasi valoare sau in luna iulie trec suma aferenta salariului din luna iulie
Aceiasi persoana a mai lucrat cu jumatate de norma la o alta firma a aceluiasi patron care si-a suspendat activitatea din luna iunie 2009, data cand i-am desfacut si contractul ei. In cazul acesta cum se procedeaza.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: LAZAROVICI ALINA , utilizator 19:58, 3 Noiembrie 2009
Beneficiarii dreptului de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului sunt persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii acestuia, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2009 aceste persoane beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.

Perioada trecuta in adeverinta este 01.07.2008-30.06.2009.
Persoana juridica unde a lucrat cu jumatate de norma elibereaza adeverinta cu veniturile realizate in intervalul mai sus mentionat ( pentru a opta la indemnizatie in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni).
Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul.
Sunt luate in calcul 12 luni anterioare datei nasterii copilului
asa am crezut si eu prima data,adica cu o luna inaintea nasterii copilului, dar adeverinta de la Primarie are trecuta rubrica luna in care s-a nascut copilul si nu cea anterioara, am citit in norme si scrie ca la luna nasterii copilului se trece venitul lunii anterioare, adica in iulie se trece venitul din iunie, ceea ce ma deruteaza este ca nu stiu daca in iunie se trece acelasi venit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea mamelor mosghita mosghita Sotia a nascut pe 15.07.2008 o fetita! vrea sa stiu si eu cum se calculeaza 85%din media veniturilor din ultimul an? Daca are cineva timp sa detalieze? (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru indemnizatie crestere copil (2 ani) IulianRD IulianRD Buna ziua, Sunt in situatia de a completa o adeverinta pentru un concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Aceasta adeverinta, solicita, printre ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta venit pentru concediu crestere copil valentinaanghel valentinaanghel Buna seara, In adeverinta de venit pentru indemnizatia de concediu crestere copil ,dupa ultimele modificari, pentru un copil nascut in august 2012 se trec ... (vezi toată discuția)