As dori sa stiu daca procedez corect in urmatoarea situatie:
Angajata x are contractul suspendat pentru crestere copil. Va reveni la munca in august. Pe toata perioada cat a stat in crestere copil, angajatorul a descoperit foarte multe nereguli in activitatea ei unele din ele fiind foarte grave. Se poate demara cercetare disciplinara in momentul in care vine la munca?Avand in vedere lucrurile foarte grave facute exista probabilitatea desfacerii contractului de munca. Se poate face acest lucru avand in vedere faptul ca stiu ca angajatorul este obligat sa o tina 6 luni dupa revenire?
Multumesc
Nu exista nicio prevedere legala care sa interzica efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile la revenirea angajatei din concediul pentru crestere copil. Angajatorul dispune de prerogativa disciplinara, fiind astfel indreptatit sa convoace angajatul in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, stabilind eventuala sanctiune disciplinara in raport de criteriile prevazute de art. 250 din Codul muncii.
Oug 96/2003
ContSters68307
Buna seara,
Ar putea cineva sa imi spuna daca prevederile art 21 alin 2 din OUG 96/2003 mai sunt in vigoare si anume daca un angajator poate concedia o ... (vezi toată discuția)