avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CIM -CERCETARE DISCIPLINARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CIM -CERCETARE DISCIPLINARA

Buna ziua,

As dori sa stiu daca procedez corect in urmatoarea situatie:
Angajata x are contractul suspendat pentru crestere copil. Va reveni la munca in august. Pe toata perioada cat a stat in crestere copil, angajatorul a descoperit foarte multe nereguli in activitatea ei unele din ele fiind foarte grave. Se poate demara cercetare disciplinara in momentul in care vine la munca?Avand in vedere lucrurile foarte grave facute exista probabilitatea desfacerii contractului de munca. Se poate face acest lucru avand in vedere faptul ca stiu ca angajatorul este obligat sa o tina 6 luni dupa revenire?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 3 Iulie 2018
Nu exista nicio prevedere legala care sa interzica efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile la revenirea angajatei din concediul pentru crestere copil. Angajatorul dispune de prerogativa disciplinara, fiind astfel indreptatit sa convoace angajatul in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, stabilind eventuala sanctiune disciplinara in raport de criteriile prevazute de art. 250 din Codul muncii.
Si daca in urma acestei cercetari se hotaraste desfacerea CIM, se poate face acest lucru?
Nu , intrucat pe o durata de 6 luni de la data revenirii este interzisa concedierea persoanei care a venit din CCC.
Sa inteleg ca acea persoana poate face orice tampenie in societate ca eu nu o pot concedia facand cercetare disciplinara??
Repet sunt facute niste greseli foarte grave pentru mersul societatii..

Alte discuții în legătură

Desfacere cim dupa incetare suspendare pentru cic IoanaSzabo IoanaSzabo Am o salariata care este in CIC pana la data de 05.05.2017 , care nu a luat legatura cu unitatea si nici nu si-a facut cerere de revenire. In cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Oug 96/2003 ContSters68307 ContSters68307 Buna seara, Ar putea cineva sa imi spuna daca prevederile art 21 alin 2 din OUG 96/2003 mai sunt in vigoare si anume daca un angajator poate concedia o ... (vezi toată discuția)
Concediere posibila dupa intoarcerea din concediul de crestere al copilului? calin_andrei calin_andrei oncret: angajata doreste sa se intoarca la societate dupa ce a fost in concediu de crestere al copilului. Postul nu mai exista, contractul pentru care a fost ... (vezi toată discuția)