avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CIM -CERCETARE DISCIPLINARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CIM -CERCETARE DISCIPLINARA

Buna ziua,

As dori sa stiu daca procedez corect in urmatoarea situatie:
Angajata x are contractul suspendat pentru crestere copil. Va reveni la munca in august. Pe toata perioada cat a stat in crestere copil, angajatorul a descoperit foarte multe nereguli in activitatea ei unele din ele fiind foarte grave. Se poate demara cercetare disciplinara in momentul in care vine la munca?Avand in vedere lucrurile foarte grave facute exista probabilitatea desfacerii contractului de munca. Se poate face acest lucru avand in vedere faptul ca stiu ca angajatorul este obligat sa o tina 6 luni dupa revenire?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 3 Iulie 2018
Art.25 din OUG 111/2010:
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
......
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
.......
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) și (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.
este o eroare in legea scrisa de dumneavoastra dl.Cornel.

Art 25 alin 3 spune:
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

Cu pana la....ce semnifica? Inseamna din punct de vedere juridic ca pana la 6 luni daca in regulamantul intern este specificat, angajatorul poate inceta contractul si dupa o luna de munca.Corect? Daca nu e corect as vrea sa stiu cum interpretati dumneavoastra ,,cu pana la "
Cititi mai bine legea si apoi faceti afirmatia ca este eroare.

Alin. (3) al art. 25 a fost modificat de pct. 23 al art. I din LEGEA nr. 66 din 19 aprilie 2016 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 304 din 20 aprilie 2016.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim dupa incetare suspendare pentru cic IoanaSzabo IoanaSzabo Am o salariata care este in CIC pana la data de 05.05.2017 , care nu a luat legatura cu unitatea si nici nu si-a facut cerere de revenire. In cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Oug 96/2003 ContSters68307 ContSters68307 Buna seara, Ar putea cineva sa imi spuna daca prevederile art 21 alin 2 din OUG 96/2003 mai sunt in vigoare si anume daca un angajator poate concedia o ... (vezi toată discuția)
Concediere posibila dupa intoarcerea din concediul de crestere al copilului? calin_andrei calin_andrei oncret: angajata doreste sa se intoarca la societate dupa ce a fost in concediu de crestere al copilului. Postul nu mai exista, contractul pentru care a fost ... (vezi toată discuția)