avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Certificat medico-legal eliberat după investigații ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Certificat medico-legal eliberat după investigații însă anterior operației. Se poate face o noua expertiză?

La inceputul lunii mai am avut un accident fluvial. Desi m-au durut capul, urechile si nasul, în zilele urmatoare m-am prezentat la serviciu. Cand durerile de cap au inceput sa se acutizeze am inceput investigatiile medicale, drept pentru care am fost si internata. In urma investigatiilor RMN s-a constatat ca am hernie cervicala C5-C6, ce vine in contact tangential cu cordonul medular si am fost trimisa dupa eternare la consult neurochirurg, acesta a concluzionat ca necesita operatie, dar intai sa port macar o perioada un guler cervical - aprox 1 luna. OK, hernia cervicala ar fi existat dinainte, dar fara nicio simptomatologie, dar ruperea discului care facea presiune pe nervul cervical si maduva nu putea fi decat in urma traumatismului. Am facut plangere la politia transporturi si am primit un raport prin care se fac cercetari, incadrarea faptei fiind prevazuta de art.196 alin.3 CP. Inainte de a primi acest raport (la aprox. 10 zile de incident) am fost la Medicina legala, iar in certificatul medico-legal, primit de curand, a fost concluzionat ca: "Simptomele algo-disfunctionale prezentate nu au legatura de cauzalitate cu evenimentul din ... Din punct de vedere medico-legal nu necesita zile de ingrijiri medicale."
Intre timp de la data depunerii solicitarii pentru certificat medico-legal si ridicarea acestuia, am mai urmat o serie de investigatii, fiind tot timpul in concediu medical, durerea cervicala cedand doar temporar cu antiinflamatoare:
- in urma multiplelor recomandari pentru operatie, am decis sa ma operez de hernie cervical C5-C6 cu implant de disc cervical (discul fiind rupt si facea presiune pe maduva spinarii), am si un al 2-lea RMN, in acest moment fiind in medical post-operator de 1 saptamana;
-cand am ridicat certificatul medico-legal, vanzand ca sunt operata mi s-a recomandat sa redepun o noua solicitare la politie pentru eliberarea unui nou raport medico-legal.
Concluzie: avand in vedere faptul ca pentru SCJ de Medicina Legala rezultatul RMN initial in urma internarii, nu a fost suficient si edificator si considera ca nu exista legatura de cauzalitate intre producerea accidentului si urmarile suferite de mine pana in acest moment, am mari dubii in rezolvarea si emiterea unui nou certificat medico-legal de aceasta institutie astfel incat eu sa-l pot folosi in instanta pentru recuperarea daunelor.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: geoni , utilizator 16:12, 30 Iunie 2018
Solicitati politiei in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa se dispuna efectuarea unei expertize medico-legale.
Fondurile politiei fiind limitate, posibil sa vi se sugereze sa platiti dvs. expertiza medico-legala. Cand se va ajunge in instanta (daca se va ajunge) va constituiti parte civila si daca veti castiga procesul puteti solicita instantei sa aprobe recuperarea de catre dvs. a cheltuielilor de judecata.
Daca nu doriti sa asteptati PV de cercetare al politiei transporturi puteti deschide direct actiune in instanta si sa solicitati instantei sa aprobe efectuarea unei expertize medico-legala.
În răspunsul primit de la poliția transporturi reiese faptul că solicitarea mea ca persoană vătămată este înregistrată în registrul de lucrări penale (nr înreg), dosarul penal fiind înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria... pentru atribuirea numărului unic.
Trebuie sa urmariti dosarul la parchet si sa cereti informatii in scris cu nr. de inregistrare/ data pentru a vedea evolutia cercetarii.
Mulțumesc pentru informații. O să înaintez o cerere către Parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua sunt in concediu medical de pe data de 2 iulie cu prelungiri ... No name 1111111 No name 1111111 Buna ziua sunt in concediu medical de pe data de 2 Iulie cu prelungiri pana pe data de 8 August pt ca următoarea zi ma internez pt operație hernie cervicala ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ispa ispa Buna ziua, am rugamintea daca imi puteti spune in conditiile in care din ianuarie 2011 pe baza analizelor medicale specifice am fost diagnosticata cu diferite ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea in grad de invaliditate elenaciobanu34 elenaciobanu34 am fost pensionata cu gradul 3 fiind operata de hernie de disc in 2002 in 2010 mi a taiato spunandumi ca sami caut de munca cu toate ca aveam bilete din spital ... (vezi toată discuția)