avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Avariere auto parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Avariere auto parcare

In urma producerii unei avarii auto, o zgarietura si o deformare foarte mica, asupra unui autoturism parcat, ca urmare a executarii unei manevre de parasire a aceleiasi parcari, fiul meu, care se aflase la volanul masinii, a depus declaratia de rigoare la sectia de politie. Mentionez ca pagubitul nu a fost de gasit atunci (desi am lansat apeluri repetate in market, prin intermediul sistemului audio al acestuia). Dupa depunerea acelei declaratii din care rezulta si nr. inmatriculare al pagubitului, am inteles ca urma sa fim contactati.
S-a intamplat aceasta, dar abia astazi, dupa trecerea a 7 zile de la producerea avariei si depunerii declaratiei fiului meu.

Nu ar fi trebuit ca aceasta sa dureze mult mai putin avand in vedere prevederile art. 79 din codul rutier, articol care obliga ambele parti la prezentarea in maximum 24 ore, la sectia de politie?
Presupunand ca pagubitul poate invoca neobservarea avariei, nu ar fi trebuit sa afle intr-un timp relativ scurt, prin agentul la care am depus declaratia?
Mai e valida o eventuala pretentie a pagubitului?... si ce poate pretinde in acest caz?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:28, 1 Iulie 2018
nu ar fi trebuit sa afle intr-un timp relativ scurt, prin agentul la care am depus declaratia?

Nu omiteti birocratia aferenta ,interesul persoanei responsabile in cercetare,bagajul acesteia de activitate si multi alti factori independenti de vointa partilor
Partea vatamata are dreptul sa pretinda pagubele pe care poate sa le probeze ca provin din acel eveniment rutier,or in lipsa unei expertize tehnice este greu de apreciat cu precizie data si momentul in care a avut loc evenimentul si pagubele rezultate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara permis mytyca545 mytyca545 am ramas fara permis la o tamponare in interiorul parcari kaufland desi scrie ca e parcare privata si ca nu isi asuma raspunderea pt incidente help my (vezi toată discuția)
Parcarea este drum public? victorpanait victorpanait In data de 11.11.2016, in mun Slatina, am parcat intr-o parcare amenajata de primărie sa deserveasca 2-3blocuri. intr-unul din blocuri se afla un client de-al ... (vezi toată discuția)
Neintelegere in caz de amiabila. ce pot face? CristianS1985 CristianS1985 Am fost implicat intr-un accident rutier minor, in urma cu ~2 luni de zile. Mergeam cu 95 kmph pe un drum european (limita 100kmph), pe banda doi insa eram ... (vezi toată discuția)