avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Adult atacat de un minor. Poliția a spus că nu poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Adult atacat de un minor. Poliția a spus că nu poate face nimic în acest caz, nu mi se pare corect

Ce consecinte si cum se demareaza o ancheta in caz ca un minor de aproximativ 14-16 ani ataca fizic un adult exista consecinte pentru el?
Am fost agresat fizic de un minor si amenintat cu cutitul am refuzat sa ii fac pe plac si a inceput sa ma loveasca, nu am ripostat dar politia a spus ca nu poate face nimic in acest caz. Cum as putea sa rezolv acest caz pentru ca nu mi se pare corect daca eu ripostam sa ma apar riscam sa fac inchisoare pentru lovire de minor.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: empe , utilizator 19:29, 10 Iulie 2018
Trebuie sa faceti plangere penala si sa va scoateti certificat medico legal.
Multumesc pentru raspuns, am scos certificat medico-legal iar politia insista ca fac degeaba plangere ca este minor si nu o sa se intample nimic. Ce solutii sunt pentru ca din ce vad politia cam refuza sa se ocupe de asa ceva pentru ca este un caz minor dar eu ca si cetatean fara sa-l cunosc pe acel individ ma ataca si ma ameninta nu reprezinta nimic pentru politie asa justitie eu nu pot sa inteleg de ce sunt scutiti de lege si ma repet iar politia refuza sa faca ceva pentru ca este doar un minor, ce sa fac? Sa astept sa ma taie, sa ma bata si el sa nu pateasca nimic ca este doar minor?
Va multumesc pentru intelegere si astept mai multe pareri sau sfaturi caci eu chiar nu stiu cum pot rezolva aceasta problema.

cyan a scris:

Trebuie sa faceti plangere penala si sa va scoateti certificat medico legal.

Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
IonZindex, utilizator
Plangerea penala este singura solutie.
De regula copiii reflectă comportamentul părinților în casă (evident cei care au casă și părinți), dar conform legilor de protecție a copiilor, legii parcă ticluite favorabil în a produce pentru viitor generații de oameni recalcitranții (Oameni recalcitranți sînt mai vulnerabili în a putea fi manipulați pentru a se genera acte răufăcătoare, acte de conflic, acte dăunătoare altor oameni. Deci conform acestor legi, eu unul cred că o să se ajungă să nu se mai plătească impozit pe deplin Poliției și o să se plătească o parte Minorilor capabili să aplice pedepse Minorilor ne-educați dar protejați, și atunci o să fie Legi făcute de Minori și puse în aplicare de Minori contra Minori. Păi pînă la urmă cum o să se poată face cu uni Minori care au ajuns la tupeul să șicănească, și Polițai, și Militari, cel puțin Femei și Copii, sînt mulți care nu au făcut ei reclamație, in comparație de cîți sînt la număr. De fapt un copil din momentul în care are tupeu să șicănească un adult, și să îl mai și lovească. Acela nu mai este copil, acela trebuie să fie considerat adult în cazul în care nu suferă de nici o boală mintală, suferă de vreo boală, atunci trebuie izolat ca bolnavi mintali. Acum datorită evoluției sînt minori care are mintea mai ascuțită decît adulți, dar cu tupeul cum o socotim. și sînt uni Adulți mai Minori decît uni Minorii, uni chiar pe motivul că tot timpul lor îl petrece în cîmpurile muncii, că printr-un birou, ca prin agricultură, etc ocupații de la zi, la zi care sînt în activitățile sociale, utile ca acel minor să aibe o haina pe el pentru să nu îi fie frig, să aibe o stație de autobuz unde să se adăpostească atunci cînd îl prinde ploaia pe drum, să aibe un spital în care să găseacă un cadrul medical care să îi ofere cele necesare, să aibe mîncarea de unde să i-o cumpere părinți, să aibe o bancă pe care să stea cînd este obosit sau chiar un asfalt curat și de ce nu și o iarbă îngrijită, ce toate acestea le face Adulții și nu Minorii.
,,, rectific îmi cer scuze m-am grăbit ""o să se ajungă să nu se mai plătească impozit pe deplin"" Justiției, și nu Poliției și da Justiției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor batut PopLoredana PopLoredana buna seara as dori sa intreb si eu ce as putea sa fac?fratele meu de 17 ani a fost batut intru-un club de dj care lucra acolo de 28 anii dintr-un motiv foarte ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie - agresiune impotriva unui minor manolachealex manolachealex O prietena de a mea, minora (peste 16 ani), este agresata fizic si psihic de catre mama ei aproape zilnic, de foarte mult timp. Zilele trecute a fost stransa ... (vezi toată discuția)
Neplatirea pensiei de intretinere-art 305, lit c, cod penal netie netie In urma divortului si procesului de custodie,minorul mi-a fost incredintat spre crestere, iar sotul a fost obligat la platirea unei pensii de intretinere de ... (vezi toată discuția)