avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... apel contestare proces verbal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

apel contestare proces verbal

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi. Mi-a fost retinut permisul de conducere acum cateva luni, am contestat masura in fond, am pierdut si acum doresc sa fac apel, si avand in vedere ca avocatul in fond nu m-a ajutat cu nimic nu mai vreau iarasi sa dau niste bani aiurea. Vreau sa fac singura apelul dar nu stiu ce as putea sa scriu in drept, ca in fapt ma voi lega de motivare si voi povesti din nou lucrurile cum au stat. De asemenea as vrea sa stiu daca o pot trimite prin posta judecatoriei unde trebuie depusa?As dori sa stiu cateva lucuri despre cam cum ar trebui sa arate cererea de apel. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 15:18, 2 Iulie 2018
Banuiesc ca trebuie sa depun cererea la Judecatoria care a dat sentinta, si nu direct la curtea de apel...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelul se depune la instanta care a pronuntat sentinta. Dosarul o sa fie trimis la Tribunal (nu la Curtea de Apel)
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
ContSters82289, utilizator
Multumesc din suflet! O zi buna!
Mai am o problema si anume ca in modelul de redactare de pe internet gasesc numai cu adresare unui Presedinte de la Tribunal/Curtea de Apel...Ori daca trebuie depus la Judecatoriei de ce nu m-as adresa Presedintelui Judecatoriei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ] /

Apelul il formulati catre Tribunal. Nu se poate adresa un apel catre Judecatorie.
Apelul se inregistreaza la Judecatorie dar la final se adreseaza Domnului Presedinte al Tribunalului......... pentru ca aceasta instanta va analiza apelul si acestei instante i se va trimite dosarul de fond.
Iar temeiul indicat de dv art.282 este gresit. Noul cod procedura civila reglementeaza la art.466 apelul.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de apel: instanþa competentã, motivare în drept ELY63 ELY63 Vreau sa fac apel pentru un dosar de reducere a pensiei alimentare.Va rog sa imi spuneti deoarece am vazut ca se depune crere la judecatoria sect 4(unde a fost ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata elisa47 elisa47 Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza inaintarea apelului la instanta de apel? aidu aidu In data de 11.11.2014 am facut apel impotriva hotararii din 21.10.2014. Am depus cererea de apel la Tribunal, care judeca fondul. Nici pana astazi nu am ... (vezi toată discuția)