avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura pentru vanzarea casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura pentru vanzarea casei

Am si eu o intrebare va rog. Eu l-am imputernicit pe fratele meu din Romania sa vanda casa noastra ramasa dupa moartea mamei. El a facut un contract de comodat cu un client care vrea sa cumpere casa, dar nu stiu ce scrie in contractul asta, pana cand e facut si cand are asta de gand sa plateasca. Va intreb, daca e corect legal, conform imputernicirii, unde scrie doar ca fratele are drept in numele meu sa vanda, daca are si drept sa faca acest comodat? El nu-mi trimite mie nici o copie dupa act, nici nu-mi spune cand are clientul de gand sa plateasca. Tot aud ca vor sa ia bani dela banca. Dar nu se face acest comodat pana la o anumita data? Noi acum 3 sapt. am incheiat succesiunea. Astept va rog mult o idee despre acest act de comodat.
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , Avocat 18:13, 2 Iulie 2018
Pentru a vinde bunul este necesar a se intocmi la notariat contract de vanzare-cumparare, si nu contract de comodat. Daca nu aveti incredere in fratele dvs, puteti revoca procura data si imputerniciti o alta persoana in vederea realizarii vanzarii.
Multumesc mult pt. raspuns. Tot ce doresc sa stiu e daca in mod juridic este corect faptul ca fratele a incheiat un contract de comodat in aprilie cu asa zisul cumparator, desi in imputernicirea mea scrie doar ca e imputernicit sa vanda casa.
Teoretic, nu.
Practic, nu e obligatoriu ca un contract de comodat să fie încheiat în formă autentica (la notar), ca să fie considerat valabil. E posibil ca fratele dvs să fi încheiat acest comodat sub semnătură privată, doar intre el si cumpărător. Deci nu a interesat pe nimeni ce scrie in procura
Atunci contractul de comodat trebuie sa fie incheiat doar asupra cotei-parti ce ii revine fratelui din dreptul de proprietate, si nu asupra intregului imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate vinde fratele meu casa moștenită de amândoi fără procură de la mine? Filia Filia Eu locuiesc in Germania si i-am trimis fratelui o imputernicire pt. actul de succesiune dupa moartea mamei. Acum nu mai aud nimic dela el. Spunea ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Detalii imputernicire - valoare imputernicire facuta de avocat anisia53 anisia53 buna seara ! plec din tara o perioada , si vreau sa -i fac imputernicire fratelui meu sa ma reprezinte in absolut orice problema ... am un vecin care este ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare casă. care sunt costurile și cum decurge procedura? Filia Filia Buna ziua, am o intrebare va rog. Daca vand casa din Romania cu o procura data fratelui meu, eu fiind in Germania, si trec in procura vanzarea se face la ... (vezi toată discuția)