avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident circulatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident circulatie

buna ziua, acum o saptamana am avut un accident frontal cu o alta masina. am efectuat neregulamentar o manevra de depasire. in urma accidentului cele 2 masini au suferit avarii foarte grave,iar femeia care se afla in masina cu care m-am accidentat a ajuns la spital, in urma investigatiilor i s-a pus mana dreapta in ghips. ulterior, specific la 6 zile dupa accident femeia a cerut sa-i fie pus si piciorul in ghips.dupa 7 zile de spitalizare a fost externata. am fost incadrat de catre politie la vatamare corporala din culpa. va rog , daca ma puteti ajuta cu informatii privind demersurile pe care sa le fac si consecintele care vor decurge.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alyce24 , utilizator 21:55, 3 Noiembrie 2009
Vatamarea corporala din culpa este prev la 184 c pen si prevede ca fapta a pricinuit o vatamare ce necesita ingrijiri medicale mai mari de 10 zile. Deasemenea , impacarea partilor inlatura raspunderea penala , deoarece actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

De fapt , incadrarea era pe art.180 al.(2) -Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele si in cazul in care actunea penala a fost pusa in miscare din oficiu.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Avocat Irina Carmen Cristea, Avocat
Cod penal Art 184 fapta prevazuta in art 180 alin 3 care a priciniut o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri mai mult de 10 zile,precum si cea prevazuta de art 181,savarsite din culpa,se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda

Prioritar ar fi sa realizati demersuri catre victima astfel incat sa puteti ajunge cu aceasta la o intelegere amiabila,in urma careia sa nu se constituie cu pretentiii impotriva dvs.
Politia cu ocazia cercetarilor ,poate lua act de intelegerea amiabila survenita intre parti
va multumesc pentru raspuns,si va rog daca imi puteti spune unde pot solicita informatii despre dosar, si daca este normal ca politia sa nu imi puna la dispozitie procesul verbal, desi a trecut o saptamana de la accident.
Mergeti la Politie pentru ca in acest moment dosarul dvs se afla la serviciul de cercetare penala. Oricum , veti primi o citatie ptr a da o declaratie in fata ofiterului de cercet pen care se ocupa de cazul dvs. Ar fi bine sa o dati in prezenta unui avocat !
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Tudor.Barbu Tudor.Barbu Bună ziua, Vă solicit şi eu ajutorul cu un sfat în următoarea problemă: luni, în timpă ce conduceam un autoturism Dacia Logan am lovit frontal o altă ... (vezi toată discuția)
Accident auto , vatamare corporala, procedura stanpatitul stanpatitul Buna ziua, din pacate ma vad nevoit sa apelez la cunostintele d-voastra, pentru a ma lamuri cu cateva aspecte: In urma cu aproximativ o luna de zile o ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni-sanctiuni boerica boerica Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea problema: Sotul meu a accidentat pe trecerea de pietoni, un domn in varsta de 60 ... (vezi toată discuția)