avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal in somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal in somaj?

Buna ziua! Sunt insarcinata in 4 luni si jumatate si firma la care lucrez se inchide in cateva zile. Daca intru in somaj am in continuare asigurare medicala? Pot intra direct din somaj in concediu crestere copil, sau trebuie sa intru in acel concediu prenatal (chiar daca sunt in somaj)?
Cel mai recent răspuns: MihaelaOP , utilizator 11:03, 4 Iulie 2018
Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății
art.224
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuției, în condițiile art. 154 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare:
......
k) persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj sau, după caz, de alte drepturi de protecție socială care se acordă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, potrivit legii;
.....

In speta,din somaj puteti intra mai intai in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea fiecaruia dintre aceste concedii.
Multumesc frumos pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra în prenatal dacă firma se închide? Afrasineigeorgiana Afrasineigeorgiana Bună seara! Am și eu o problema sper sa mă puteți ajuta .lucrez la un magazin de haine timp de 2 ani și jumătate am rămas însărcinată în ianuarie ... (vezi toată discuția)
Bună seara. sunt insarcinata si trebuie sa nasc in aceasta perioada, ... Ionela 20 Ionela 20 Bună seara. Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in aceasta perioada, soțul meu este în concediu pentru crestere copil pana la 2 ani și ar dori sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Mioara1984 Mioara1984 Buna seara, ma aflu intr o totala confuzie, daca m ar putea lamuri cineva, v as fi profund recunoscatoare...sunt angajata pe perioada determinata, respectiv, 1 ... (vezi toată discuția)