avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... participatie improprie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

participatie improprie

De curand am fost vizitati de hoti! Dupa ce au furat ...20 ani din viata noastra...in bijuterii cu pietre pretioase....minorii( sub 14 ani!!!!) ...declara ca le-au vandut la un atelier de reparatii bijuterii pentru o suma infima. Bijutiera declara ca a fost de acord sa le cantareasca...dar nu le-a cumparat.!!! Pot sa formulez plangere penala pentru participatie improprie, sau favorizarea infractorului?! Ma pot oare constitui parte civila impotriva ei ?!
Cel mai recent răspuns: cami tei , utilizator 09:36, 5 Noiembrie 2009
Intelegere anterioara nu exista.
Am dat un exemplu putin exagerat pentru a arata si sublinia situatia.
Nu exista nicio lege prin care amaneturile sa fie obligate sa anunte politia ca exsita oferte cu privire la aur de la minori.

Problema userului este ca nu s-a stabilit ce s-a intamplat cu bunurile furate.
Nici noi nu putem stii daca nu analizam situatia desi se pare ca firma de amanet a luat aurul.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cred ca ar fi binevenita o asemenea masura , ca aceste amaneturi sau magazine de bijuterii sa nu primeasca aur de la minori, si chiar sa anunte politia atunci cand se intampla asa. Nu ca acest lucru ar putea garanta ca va fi si respectat . Dar cel putin am sti o treaba. Asa cum este masura de a nu se vinde tigari si alcool minorilor .
Firmele de amanet scot bani buni din situatii de acest gen.
Dar au si probleme daca faptuitorii sunt prinsi.
Isi pierd banii dati.
Dar nu prea pierd in raport de pierderile concrete.
Minori minori, dar ca sa poata patrunde in ap. au escaladat un perete de 3.20m...perfect plan, deci fara puncte de sprijin, intrand pe un geam de mici dimensiuni. Chiar daca se catarau unul peste altul nu puteau patrunde amandoi in incinta pe acolo...decat daca erau ajutati de cineva mai inalt, care a ramas afara!! Ori ei nu fac referire la asa ceva in declaratiile lor. Intre camera in care au patruns(un birou ) si restul ap. exista o usa de lemn masiv, al carui toc a fost facut praf! Eu cred ca un minor de 13 ani nu poate sparge o usa ca asta, dar politistii cred! Iar in declaratii, cei doi, omit anumite obiecte, dar includ pe lista alte obiecte necunoscute mie! Le-am solicitat politistilor sa introduca parintii ca parti responsabile civilmente, dar raspunsul a fost ca cei doi minori sunt copiii strazii. In schimb amandoi au domicilii stabile!! Cine ar lua in spatiu un tigan? Iar eu cum pot afla numele parintilor pentru a-i putea introduce in cauza?Sa fie politistii atat de...naivi:(...incat sa creada povestea spusa de minori, numai pana la usa bijuteriei, iar de acolo o cred pe bijutiera...care doar a ...cantarit.. bijuteriile?:P Sincer nu stiu cum sa actionez, si mi-e greu sa fiu obiectiva.Poate imi dati cateva sfaturi. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am amanetat o bijuterie despre care nu stiam ca e falsa blecota blecota in urma cu ceva timp am achizitionat de la o persoana o bijuterie despre care am fost convins ca este din aur, am verificat-o la bijutier si am fost convins ... (vezi toată discuția)
Caz concret: grup infractional organizat? maiincolo maiincolo Menajera mea,angajata cu carte de munca,a furat obiecte de mare valoare din casa.Atat ea cat si sotul ei si fiul lor major au vandut cu contract din bijuterii ... (vezi toată discuția)
Am fost furata marryy_lm marryy_lm am lasat unei familii vecine cheia de la casa sa mai ude florile. nepoata lor in virsta de 14 1/2 ani a intrat cu chei in casa si a furat toate bijuteriile din ... (vezi toată discuția)