avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta fara proces verbal plus poprire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta fara proces verbal plus poprire

Buna ziua,

La inceputul acestui an , cand am vrut sa platesc impozitul masinii am aflat de existenta unei amenzi pentru lipsa rovinietei. Persoana de acolo imi comunica faptul ca trebuie sa platesc neaparat acea amenda integral. Avand in vedere lipsa comunicarii procesului verba, nu mi se pare corect faptul ca nu am primit sansa de a achita jumatate din suma acelei amenzi. Mai mult, mi-a fost poprit contul bancar si mi-au luat suma integrala a amenzii plus cheltuieli de executare. Este normal sa imi fie luata din cont suma integrala si nu doar un anumit procent din suma poprita? Se mai poate contesta ceva si recupera acei bani luati abuziv din cont in lipsa comunicarii procesului verbal plus faptul ca nu am avut dreptul de a achita jumatate din suma?

Multumesc anticipat pentru raspuns,

Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 18:54, 4 Iulie 2018
Cu privire la instituirea popririi, aveti posibilitatea de a formula contestatie la executare, evident daca mai sunteti in termen (15 zile) pentru formularea unei contestatii la executare.....
Buna ziua,
Trebuia sa actionati imediat ce ati aflat de respectiva amenda, dar nu mai tarziu de 15 zile de la instituirea popririi. Daca au trecut aceste zile, nu mai puteti formula contestatie la executare cu succes. Ar fi tardiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta fara insttintare Deeutzik Deeutzik Buna ziua, La inceputul acestui an , cand am vrut sa platesc impozitul masinii am aflat de existenta unei amenzi pentru lipsa rovinietei. Persoana de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita a_m_r a_m_r Care este termenul in care se poate contesta o executare silita, de la data inceperii ei ? Dar daca nu am primit nici un fel de act procedural, am aaflat doar ... (vezi toată discuția)
Contestare executare silita larisa-m larisa-m In 2008 am contractat un credit de la o banca pentru un prieten care urma sa achite ratele.Din 2010 luna Aprilie nu a mai platit ratele. In Noiembrie 2010 ... (vezi toată discuția)