avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu arma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu arma

Buna ziua!
Pe data de 12 iunie am fost la o spalatorie auto cu fratele meu (nu este prima data cand mergem acolo). Dupa ce fratele meu s-a dus sa ii achite patronului, acesta a inceput sa-l jigneasca pentru ca nu ii da bancnote mici (de 10 lei, nu 100). Desi pe toata durata sederii noastre acolo patronul i-a jignit si amenintat pe angajati ca ii da afara pentru ca spala mult prea incet masinile (10 minute interior exterior), fratele meu a mai lasat si bacsis pe langa suma ceruta. Dupa ce a fost spalata si masina mea, s-a dus sa ii achite si i-a cerut bonul fiscal, moment in care au inceput injuraturile si amenintarile. Desi i s-a vorbit normal, acesta a refuzat eliberarea bonului fiscal si a continuat sa ne ameninte. La un moment dat ne-a chemat intr-o incapere (chipurile sa primim bonul) moment in care a scos o arma si a indreptat-o catre noi strigand ca ne zboara creierii daca nu plecam din spalatorie si mai cerem bon fiscal. Scena la care a participat tot personalul spalatoriei. Atunci am sunat la 112 si am cerut ajutor de urgenta. Dupa 25 minute de asteptare (pe trotuar, langa masina) in injurii si amenintari cu moartea, am primit un apel de la politie sa ma intrebe daca mai sunt la spalatorie. Le explic ca sunt mort de multa vreme prin impuscare si acestia isi cer scuze ca nu pot veni mai repede. Dupa alte 5 minute apare echipajul fara girofaruri functionale, coboara din masina si il saluta pe patron?!?!?! Apoi vine la noi si ne cere buletinele, timp in care eram impinsi, amenintati si injurati. Vazand ca nu suntem lasati sa povestim ce s-a intamplat, politia ne trimite la sectie sa depunem plangere! Nici macar nu l-au legitimat sau perchezitionat. Am plecat la sectie unde am aflat ca domnul nu are permis de port arma si ca echipajul a plecat de la spalatorie imediat dupa noi. Am dat declaratiile, am povestit ce s-a intamplat, a fost chemat si politistul care a intervenit si a fost intrebat daca a perchezitionat suspectul. Raspuns NU, nu a facut nimic, ba mai mult a inceput sa injure in sectie (politstul) ca el nu mai face fata. Colac peste pupaza, apare dupa o ora si infractorul care sustine ca noi nu am vrut sa platim serviciile prestate si am vrut sa il batem, negand orice amestecare a lui cu armele de foc. Acum, dupa 3 saptamani, suntem contactati de politie si chemati sa dam alte declaratii intrucat avem plangere penala pentru loviri, depusa de patronul respectiv. Exista camere de supraveghere in spalatorie care teoretic au inregistrat toata scena, mai mult, sunt camere si pe trotuar de la firmele de langa spalatorie. Au fost si alti martori prezenti cu masinile acolo. Nimeni nu a fost intrebat nimic de politisti!
Cat am asteptat echipajul de politie, cei 5 angajati ai spalatoriei ne-au rugat sa asteptam departe de spalatorie pentru ca aceste e foarte violent, chiar au stat 20 minute langa noi la masina, insa acestia au fost amenintati ca trebuie sa nege orice declaram noi (asta in prezenta noastra si a altor persoane).
In aceasta situatie, ar trebui sa depun plangere si la parchet? impotriva politistilor? sau sa astept cursul anchetei si sa ma prezint maine la sediul politiei? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Offset , utilizator 20:06, 5 Iulie 2018
Revin cu un update.
Azi am fost la politie unde am declarat in calitate de martori (ciudat ca de martori) ca nu l-am lovit si nu i-am violat proprietatea individului (asta contine plangerea lui).
In alta ordine de idei, politistii care ne-au notat declaratiile s-au comportat execrabil, de parca noi l-am fi amenintat cu pistolul si nu invers. In primul rand ca ni s-a adresat in felul urmator: "Vad ca sunteti ditamai oamenii, nu cred ca nu ati dat in el." "Da, nu are nicio zgarietura dar nici dumneavoastra nu aveti vreun semn ca ati fost impuscati". La sfarsit l-am rugat sa isi corecteze greselile gramaticale (destul de multe) si m-a indemnat sa o scriu eu de mana daca ma cred destept.
I-am mentionat faptul ca politistul care a intervenit a facut-o in mod de-a dreptul hilar, salutandu-l pe faptuitor iar noua ne-a cerut sa ne legitimam, nu tu perchezitie, nimic! Insa acestia au sarit ca arsi ca ei nu accepta sa isi vorbeasca colegii de rau si sa ma duc sa depun plangerile in alta parte impotriva lor. Mai mult, i-am solicitat sa il intrebe pe agent daca atitudinea patronului la venirea echipajului a fost violenta la adresa noastra, continuand sa ne ameninte, insa acesta a refuzat pe motiv ca nu crede ca noi am stat cu mainile in san cand a venit politia si acceptam sa ne injure si ameninte?!?! De-a dreptul penibil si infiorator.
Am cerut numele agentilor pentru a depune plangere la parchet, insa AU REFUZAT. Ne-au indemnat sa depunem cerere pentru studierea dosarului si daca "avem noi chef o sa primiti acceptul".

In ce odiosenie s-a transformat tara asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultraj alexandru_dumitru alexandru_dumitru In urma cu un an am iesit la o discoteca , acolo un prieten care era cu mine a varsat doua sticle de bere si au venit bodyguarzii si l-au scos afara urmadu-l ... (vezi toată discuția)
Calatorie ratbv fara bilet alex345 alex345 Buna ziua As dori daca se poate sa-mi analizati putin situatia in care am fost pus . Am urcat in autobuz neavand bilet de calatorie deoarece in statia ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu - suspendare permis de conducere GabrielP90 GabrielP90 Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam cu masina in parcarea unui magazin, motorul oprit, cheile in buzunar cand a oprit un echipaj de politie in spatele ... (vezi toată discuția)