avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Gardul vecinului pe proprietatea mea
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Gardul vecinului pe proprietatea mea

Buna ziua tuturor,
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Sotia a achizitionat acum 7-8ani un teren intravilan de 535mp, iar acum ne-am decis sa il vindem. Acum o saptamana am gasit si cumparatorul, am pregatit toate actele necesare la notar, dar cumparatorul a decis sa cheme si un topograf sa verifice localizarea terenului
Asa am aflat ca vecinul are gardul cu 6mt peste terenel meu, asta insemnand 6x23mt lungime un total de 138mp ocupati abuziv.
Am luat legatura cu vecinul care a la inceput a spus ca el a "furat" doar cu 3mt si ca si pe el l-au furat ceilalti vecini cu inca 3mt, Azi cand l-am sunat a zis ca de fapt el actele le are in regula si ca nu are de gand sa isi mute gardul.
Avand in vedere ca acum cumparatorul nu vrea sa mai cumpere terenul pana cand vecinul nu isi va muta gardul, ce ma puteti sfatui sa pot rezolva cat mai rapid? Avand in vedere ca risc sa pierd si tranzactia asta??
Mentionez si faptul ca am mai facut astazi inca o masurare cu un topograf diferit si a iesit acelasi rezultat = gardul vecinului cu 6mt peste terenul meu.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
pantirurobert, utilizator
Cel mai recent răspuns: pantirurobert , utilizator 21:25, 4 Iulie 2018
Din pacate aceasta problema nu se poate rezolva rapid!
Singura solutie este o actiune in instanta, avand obiect granituire, in contradictoriu cu vecinii de teren.
Imi imaginam si speram sa nu fie asa!! Se pot cere despagubiri? avand in vedere ca am pierdut clientul??
Nu e foarte politicos din partea mea, dar aveti si Dvs o parte de vina: fie nu ati fost atent la cumparare si terenul a fost de la bun inceput mai mic, fie in timpul cat ati fost proprietar, si vecinii s-au "infruptat".
In plus, e posibil ca rezultatul procesului de granituire sa nu fie chiar cel la care va asteptati: de exemplu, in cazul in care vecinii dvs au pe hartie ceea ce au si pe teren.
Multumesc tuturor. Am rezolvat.
M-au sunat și vecinii, au chemat și eu pe cineva sa măsoare și mâine muta gardul la loc, probabil și-au dat seama ca nu vor avea câștig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)
Vecinul îmi fura teren Emanuel Popescu Emanuel Popescu Bună ziua , părinți au o casa la tara moștenită de la bunici de când trăiau bunici mei niste vecini și-au construit casa cu 60cm pe terenul nostru ... (vezi toată discuția)
Cum găsesc măsurătorile terenului fără nr cadastral/topografic? intrebsieuceva intrebsieuceva Am doar extrasul de carte funciară, și numărul acestuia, știu și suprafața dar am nevoie de măsurători exacte pentru că cel mai probabil vecinul meu ... (vezi toată discuția)