Bună ziua , părinți au o casa la tara moștenită de la bunici de când trăiau bunici mei niste vecini și-au construit casa cu 60cm pe terenul nostru și pe o lungime de 150m au mutat gardul cu 85cm pe terenul părinților mei , ambele case adică a părinților mei și a vecinului au proiectul făcut și aprobare de construcție dar încă nu au fost făcute măsurătorile , părinți meu vor cât de curând să aducă un tomograf că să ne lămurim cine pe cine a furat findca din tot deauna vecini ne învinovățeau pe noi . Întrebarea mea este in cazul in care ei au intrat cu zidul casei pe terenul nostru , ce se va întâmpla și ce va trebui să facă ei pentru a ne da terenul înapoi ?
Va trebui deschis proces.
Este insa bine sa mergeti cu toate actele la avocat ca sa nu deschideti aiurea procesul si sa il mai si pierdeti chiar daca ati avea dreptate.
Daca din masuratorile cadastrale realizate de catre inginerul topograf rezulta ca au intrat pe terenul dvs si nu consimt voluntar sa mute gardul, va trebui sa formulati o actiune in graniturie'
Solutia o sa fie probabil o acțiune de granituire prin care se va stabili exact pe unde trece linia de hotar și în cazul în care v-au ocupat din terenputeti revendica suprafata acaparată .
Va trebui deschis proces.
Este insa bine sa mergeti cu toate actele la avocat ca sa nu deschideti aiurea procesul si sa il mai si pierdeti chiar daca ati avea dreptate.