is nascuta in 1958 ianuarie,angajata in august1976 pina in iunie1998 grupa de munca a 2 . cum as putea iesi la pensia anticipata?astept raspuns . multumesc anticipat
1. Din datele prezentate de dvs. am dedus urmatoarele:
- data nasterii: ianuarie 1958;
- ati lucrat din 1976 si pana in prezent (!?);
- perioada de cotizare: 33 ani, din care 22 ani in grupa a II-a.
2. Conform acestor date puteti beneficia de:
a). Pensie anticipata partiala incepand cu Ianuarie 2013, respectiv la implinirea varstei de 55 ani;
b). Pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu Ianuarie 2013, respectiv la implinirea varstei de 55 ani.
3. Asta daca datele de mai sus sunt corecte si nu se modiica Legea pensiilor pana atunci.
4. Acelasi raspuns l-am dat si la cererea dvs. de consultanta dar mi s-a refuzat trimiterea e-mail-ului catre dvs., nu stiu din ce motiv.
1. In aceasta situatie trebuie sa asteptati pana in ianuarie 2018 = pensie de limita de varsta.
2. Pentru cei 22 de ani de munca in gr.a II-a vi se mai adauga la vechime 5 ani si 6 luni dar tot nu faceti 30 de ani, ci numai 27 de ani si 6 luni.
3. Poate daca reusiti sa incheiati un contract individual de munca pentru inca 2 ani si jumatate (si cu timp partial de o ora pe zi), atunci veti reusi sa iesiti la pensie in 2013.
Pensionare
iustinfiul
buna ziua va scriu acum deoare ce am ajuns la capatul puterilor am 55 de ani si 30 ani de munca din care 7 luni gr 1 a de munca 11 ani gr 2 de munca 15 ani gr ... (vezi toată discuția)