Buna ziua! M-am angajat in urma cu 14 luni si fiind primul loc de munca dupa absolvirea facultatii, am incheiat o conventie cu somajul prin care am benefinciat de o prima de activare de 500 RON. Angajatorul la randul sau a primit lunar o suma de bani pe o perioada de 12 luni. Problema este ca intre timp am primit o oferta de munca mai buna si vreau sa-mi depun demisia. Daca fac asta suntem (eu sau angajatorul meu) nevoiti sa restituim sumele primite? As aprecia un sfat. Va multumesc frumos.
Angajații au obligația de a restitui integral sumele primite potrivit dispozițiilor art. 73^2 din Legea 76/2002, în situația în care raporturile de muncă sau de serviciu încetează, într-o perioadă mai mică de 3 luni de la data încadrării în muncă, în temeiul art. 81 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
Demisie angajat
diana45
Buna ziua,
Am primit o prema de 500 de lei de la somaj ca m-am anagajat acum 3 luni. Daca imi dau demisia sau sunt concediata in afara de cei 500 de lei ... (vezi toată discuția)