avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma pot angaja fara buletin ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma pot angaja fara buletin ?

Salutare ! Intr-o luna implinesc varsta de 16 ani si as vrea sa ma angajez part time. Problema este ca acum 2 ani cand am fost sa imi fac buletinul cei de la sectia 9 au descoperit ca este o greseala in contractul casei dupa ce au facut 8 buletine de pe acel contract si nimeni nu a zis nimic. Bunica mea este trecuta Mariana in unele parti si Maria in altele. Am fost la tribunal sa rectifice greseala dar nici o solutie,m-au trimis dintr-o palte in alta,in fine. Intrebarea este daca ma pot angaja fara sa am buletin ? Am certificatul de nastere ca si act de indentitate. Va rog sa ma scuzati daca am gresit categoria.

-limbaj nepotrivit-
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1. Actul de identitate face dovada identității, a cetățeniei române, a adresei de domiciliu și, după caz, a adresei de reședință.

2. Prin act de identitate se înțelege cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate.

3. In speta, certificatul de nastere nu este considerat ca act de identitate si nu cred ca puteti fi angajat numai in baza acestuia.
Exista posibilitatea emiterii unei carti de identiate provizorii, in care nu este inscrisa o adresa de domiciliu, asta pana la rezolvarea problemelor aparute cu privire la numele bunicii.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin provizioriu fara niciun act whitecristal14 whitecristal14 Buna ziua!Viitorul meu socru are o problema foarte grava de sanatate, depistata ieri. A refuzat internarea in spital pe motiv ca nu este asigurat ( nu ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere elenae elenae Buna ziua, ma poate lamuri cineva? Soacra mea si-a pierdut certificatul de nastre locuieste in Constanta si are 80 de ani, dar a fost nascuta in Ialomita. Am ... (vezi toată discuția)
Fara buletin (lipsa act spatiu) VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un ... (vezi toată discuția)