avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vă rog să-mi spuneți care este cuantumul, sau cum ...
Discuție deschisă în Executare silită

Vă rog să-mi spuneți care este cuantumul, sau cum se stabilește, în cazul unei executări silite, nivelul cheltuielilor cu executorul judecătoresc

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se poate care este cuantumul sau cum se stabileste nivelul cheltuielilor in cazul unei executari silite, persoana fizica.
A doua intrebare este daca cuantumul acestor cheltuieli se poate mari/updgrada pe durata procesului de executare silita chiar in situatia in care nu s-au facut alte activitati inafara trimiterii unor adrese de poprire catre angajator & banci.
Exemplu : credit declarat scadent intrat in executare cu o valoare de 18000 ron, cheltuieli executare , 2533 Ron.
Exista un procentaj, ii obliga legea sa aplice maximul (asa mi se pare mie in aceasta situatie) in conditiile in care n-au trimis decat niste notificari si au infiintat si exista poprirea pe salariu ?
Va multumesc !
Cornel
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel71 , utilizator 16:17, 6 Iulie 2018
In privinta modalitatii de stabilire a cuantumului cheltuielilor de executare silita, va puteti adresa unui avocat, cu solicitarea de acordare a unei consultante juridice / in vederea analizarii documentelor detinute de catre Dumneavoastra, urmand ca pe baza acestor documente, sa se efectueze verificari asupra "corectitudinii" stabilirii cheltuielilor de executare.
...Trimiterea adreselor de poprire catre angajator sau banci, reprezinta/constituie acte de executare silita, prin care se justifica majorarea cheltuielilor de executare....., chiar daca "nu s-au facut alte activitati" in afara acestora...
Va multumesc pentru raspuns insa inainte de a consulta un avocat care sa ma consilieze si sa analizeze documentele si cu care sa demarez o eventuala actiune, ma interesa o treaba simpla :
cum e calculata legal cheltuiala cu executarea.
Imi dau seama si din ce imi raspundeti dumneavoastra ca de fapt e un soi de algoritm stabilit unilateral de catre executor si care nu poate fi controlat ci doar contestat in instanta in cazul in care ,, mi s-ar parea'' ca e prea mare.
Acum, banuiesc ca pentru o tehnoredactare a unui document si trimiterea lui prin posta catre 3-4 institutii n-ar justifica vreo 1000 Ron doar daca nu s-or fi scumpit plicurile si timbrele si le-au dus cu propriul autoturism care are consum de 30-40 l. E sarcastica remarca, dar cred ca e adevarul al mai greu de acceptat.
Zi buna
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc frumos, este exact ce cautam si e mai mult decat concludent. Zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie cheltuieli de executare silita emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Am primit de la executor o incheiere de stabilire a urmatoarelor cheltuieli de executare: - onorariu de avocat - 10% din valoarea creantei de ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)