avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile moștenitorului sezinar: poate fi numit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile moștenitorului sezinar: poate fi numit administrator al unei societăți la care defunctul este unicul administrator și asociat?

conform articolului 1125 din noul cod civil ”Pe lângă stăpânirea de fapt exercitată asupra patrimoniului succesoral, sezina le conferă moştenitorilor sezinari şi dreptul de a administra acest patrimoniu şi de a exercita drepturile şi acţiunile defunctului.”
In baza acestui drept poate fi numit administrator al unei societatii la care defunctul este unicul administrator si asociat?
Specific faptul ca mostenitori sunt doua persoane din care una este mostenitor sezinar, iar cealalta nu este. Amandoi mostenitorii avand drepturi de mostenire de 50% 50%.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vasilache alexandu , utilizator 16:40, 6 Iulie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchirere fara succesiune marynus77 marynus77 Buna ziua, In urma decesului defunctului meu tata, am fost toti mostenitorii la notar unde am facut declaratii de acceptare a succesiunii, dar nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cazul decesului arendatorului cand inca contractul ... AlexandraMalaiMare AlexandraMalaiMare Buna ziua! In cazul decesului arendatorului cand inca contractul este valabil, stiu ca se va duce la bun sfarsit de catre mostenitorii acestuia, dar ce acte ... (vezi toată discuția)
Certificat de calitate de mostenitor 2901RDk 2901RDk Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti urmatoarele: in urma decesului mamei mele, au rezultat doua bunuri imobile, unul (cel in care si locuiesc) revenindu-mi mie, ... (vezi toată discuția)