avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea copilului de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea copilului de catre tata

Buna seara as dori sa ma lamuriti in privita legilor din romania legate de recunoasterea copilului cum poate un tata sa isi recunoasca copilul daca timp de 3 ani nu sa interesat de el? Am citit pe forum ca ar exista posibilitatea de a fii recunoscut la starea civila sau la notar in baza unei declarati dar acest drept nu se prescrie vine ori ce nebun si zice ca vrea sa recunoasca copilul x nu cred ca mai tine minte nici ziua in care sa nascut minorul .are subsemnatul calitate procesuala de a ma actiona in judecata avand in vedere ca sau scurs 3 ani de cand este minorul pe lume iar el dovezi legate de relatia noastra nu are doresc sa stiu aceste lucruri deoarece minorul are o casa pe numele lui cu mibe ca tutore pana la 18 ani problema e ca sau trezit sentimentele panterne in subsemnat de cand cu aceasta locuinta si as dori sa protejez pe cat se poate minorul de o asemenea dragoste
Cel mai recent răspuns: alexandrasonya , utilizator 10:52, 8 Iulie 2018
Recunoasterea copilului nu este supusa termenelor de prescriptie.
Daca nu are dovezi, actiunea ii va fi respinsa.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament dupa decesul mamei eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Mama sotie a murit la varsta cand ea era minora imediat dupa 1990. Tatal s-a recasatorit. Sora mamei a devenit tutore. Sotia a mostenit un ... (vezi toată discuția)
Incuvintare nume eu777 eu777 Buna seara, Va rog daca se poate sa-mi raspundeti si mie la o intrebare. Este vorba de un amic care in urma cu cativa ani cand sotia lui a nascut, ... (vezi toată discuția)