avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... SCOALA PROFESIONALA DE 3 ANI CONSTITUIE VECHIME IN ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

SCOALA PROFESIONALA DE 3 ANI CONSTITUIE VECHIME IN MUNCA?

Buna ziua,
desi am citit in diverse discutii legate de acesta problema tot nu am inteles daca scoala profesionala de 3 ani (1973-1976) absolvita inainte de incadrarea in munca (data incadrarii din 1976) se poate considera vechime in munca si se ia in calcul de casa de pensii la stabilirea pensiei anticipate partiale sau pt limita de varsta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 4 Octombrie 2020
Va multumesc mult!
Buna ziua.
Am absolvit si eu o scoala profesionala (2000-2003) , in care 3 zile erau cursuri si doua zile practica, iar in ultimul an erau 2 zile cursuri si 3 de practica, in care ne-au muncit ca pe sclavi, la prasit, la taiat la vie, la legat, la cules, la spalat butoaie, la taiat pomi, la taiat carpa de legat, etc.
S-ar putea, macar primul an , sa fie considerat vechime in munca?
Nu am primit bani, in afara de alocatia de la stat care era 12-20 de lei pe atunci.
Multumesc
Perioada in cauza nu constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - școala profesională și pensia fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Am scoala de profesionala de durata de 3 ani,. Practica sa efectuat la productie,.,Pot folosi la calcularea pensiei,. sau cu legatura de pensie,.,,Tare ... (vezi toată discuția)
Scoala profesionala de ucenici mihairusu1949@gmail.com mihairusu1949@gmail.com E valabila scoala profesionala de ucenici don 1964-1967 se pune la vechime la pensie? (vezi toată discuția)
Scoala profesionala ca stagiu de cotizare me_magiciano me_magiciano Daca o persoana a facut scoala profesionala cu durata de 2 ani la \"Scoala profesionala de pe langa intreprindere Autobuzul\" din Bucuresti, iar la terminarea ... (vezi toată discuția)