avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura pentru succesiune

Buna ziua,

As fii interesat sa aflu care este procedura si costul unei succesiuni in Bucuresti.

Tatal mea a decedat luna trecuta si eu sint singurul baiat. Parinti mei au fost divortati de 20 de ani, mama traieste afar din tara.

Eu nu mai sint cetatean roman, desi nu am renuntat la cetatenie (cred ca o pot re-activa la ambasada).
Ca mostenire nu este decit un imobiliar in Buc., nu exista testament.

Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: benm , utilizator 04:35, 5 Noiembrie 2009
Costul exact vi-l poate furniza doar un birou notarial, care va intocmi certificatul de mostenitor.
Avand in vedere ca nu sunteti in tara, ar fi bine sa mandatati o persoana familiarizata cu procedurile legale, pentru a se ocupa de tot: obtinerea unor acte eliberate in vederea dezbaterii mostenirii, cum ar fi, anexa 24 de la primarie, precum si intrarea in posesia actelor existente la deces:acte de proprietate ale bunurilor, actul de deces, actul de identitate al dvs. ca unic mostenitor. Ulterior, e necesara intabularea imobilului pe numele dvs.
desigur, odata intors in tara, le puteti rezolva singur si sa negociati cu notarul si expertul de la Cadastru onorariile pe care vi le puteti permite.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
buna ziua!
pentru procedura notariala:
-certificat deces original
-actele dvs de stare civila in original
-hoatarea de divort-actele de proprietate ale imobilului
-certificat de atestare fiscala pt apartament
-2 martori care sa nu fie rude cu defunctul.
-si o sa mai dati o declaratie de acceptare expresa a succesiunii
important este sa dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la data decesului defunctului pt a nu plati impozit catre stat in cuantum de 1/% din valoare masei succesorale.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
trebuie sa dati declaratie de acceptare a succesiunii, in termenul legal de 6 luni de la data decesului defunctului .
altfel veti fi considerat strain de mostenire prin neacceptare, iar mostenirea va deveni vacanta .
dezbaterea succesiunii este imprescriptibila, ceea ce inseamna ca acest lucru se poate realiza oricand .
importanta este declaratia de acceptare a succesiunii , deocamdata .
dupa ce faceti acceptarea succesiunii puteti mandata o persoana sa va reprezinte in vederea dezbaterii succesorale , intabulare imobil, etc.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, cred ca sint pe calea cea buna.

Sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot renunta la mostenire? mihai9620 mihai9620 Cum pot renunta la mostenire? Tatal meu a murit acum 4 ani. Eram instrainati, el divortand de mama cand eram copil si recasatorindu-se. Are doi copii inca ... (vezi toată discuția)
Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)