As fii interesat sa aflu care este procedura si costul unei succesiuni in Bucuresti.
Tatal mea a decedat luna trecuta si eu sint singurul baiat. Parinti mei au fost divortati de 20 de ani, mama traieste afar din tara.
Eu nu mai sint cetatean roman, desi nu am renuntat la cetatenie (cred ca o pot re-activa la ambasada).
Ca mostenire nu este decit un imobiliar in Buc., nu exista testament.
Costul exact vi-l poate furniza doar un birou notarial, care va intocmi certificatul de mostenitor.
Avand in vedere ca nu sunteti in tara, ar fi bine sa mandatati o persoana familiarizata cu procedurile legale, pentru a se ocupa de tot: obtinerea unor acte eliberate in vederea dezbaterii mostenirii, cum ar fi, anexa 24 de la primarie, precum si intrarea in posesia actelor existente la deces:acte de proprietate ale bunurilor, actul de deces, actul de identitate al dvs. ca unic mostenitor. Ulterior, e necesara intabularea imobilului pe numele dvs.
desigur, odata intors in tara, le puteti rezolva singur si sa negociati cu notarul si expertul de la Cadastru onorariile pe care vi le puteti permite.
buna ziua!
pentru procedura notariala:
-certificat deces original
-actele dvs de stare civila in original
-hoatarea de divort-actele de proprietate ale imobilului
-certificat de atestare fiscala pt apartament
-2 martori care sa nu fie rude cu defunctul.
-si o sa mai dati o declaratie de acceptare expresa a succesiunii
important este sa dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la data decesului defunctului pt a nu plati impozit catre stat in cuantum de 1/% din valoare masei succesorale.
trebuie sa dati declaratie de acceptare a succesiunii, in termenul legal de 6 luni de la data decesului defunctului .
altfel veti fi considerat strain de mostenire prin neacceptare, iar mostenirea va deveni vacanta .
dezbaterea succesiunii este imprescriptibila, ceea ce inseamna ca acest lucru se poate realiza oricand .
importanta este declaratia de acceptare a succesiunii , deocamdata .
dupa ce faceti acceptarea succesiunii puteti mandata o persoana sa va reprezinte in vederea dezbaterii succesorale , intabulare imobil, etc.
Deschidere mostenire
LUMITM
Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)