avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succsiune pentru casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succsiune pentru casa

Vrem sa facem o succesiune.Mama decedata, tata in viata.Bunurile proprii ale mamei este un teren de 500 metri patrati.Mama si tata au detinut impreuna o casa si terenul pe care este situata casa.Mama detine 1/2 din casa si terenul pe care este situata casa.Tata locuieste acum in aceasta casa.Putem sa facem succesiune numai dupa bunurile proprii ale mamei sau este obligatoriu sa facem succesiune dupa bunurile proprii ale mamei si dupa cota de 1/2 a mamei din casa si terenul pe care este situata casa?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:59, 9 Iulie 2018
Succesiunea se face dupa toate bunurile ce le detinea defunctul in momentul decesului: bunuri proprii sau comune.
Casa si terenul alcatuiesc un imobil.
Succesiunea se dezbate pe jumatatea mamei din casa si terenul aferent.
Daca mai exista si alte bunuri proprii ale mamei (terenuri, bani etc), succesiunea se poate dezbate doar partial, dupa cum doriti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire karina2010 karina2010 Ambii parinti decedati.Tata a decedat in decembrie 2012.Suntem 3 surori si vrem sa dezbatem mostenirea.Dezbaterea mostenirii implica neaparat si terenurile din ... (vezi toată discuția)
Drept la un bun renuntat,succesiune nicole852107 nicole852107 Buna seara,am mai pus o intrebare de genul acesta,dar raspunsurile au fost diferite,asa caci sunt in ceata :(.problema sta asa...sora mea a facut act de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, în urma decesului tatălui meu am început succesiunea, ... Orban Mircea Orban Mircea Bună ziua, în urma decesului tatălui meu am început succesiunea, fiind 3 surori și mama, pentru certificatul de proprietate primit de la stat în anii 90, ... (vezi toată discuția)