avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Plangere impotriva unui avocat pentru onorariu ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Plangere impotriva unui avocat pentru onorariu nejustificat

Buna ziua, va ro ajutati-ma intr-o problema. Am incheiat un contract cu un cabinet de avocatura, pentru un divort pe cale juridica. In contract, onorariul a fost cerut pentru:
-asistare/reprezentare - nu a fost cazul
-redactare - a fost cazul
-semnare - nu a fost cazul
-depunere acte in procesul de divort in prima instanta - nu a fost cazul
-ridicare - nu a fost cazul
- renuntare la judecata - nu a fost cazul

Pentru toate acestea, avocatul a cerut suma de 600 lei.
Dintre toate, doar cererea de divort a redactat-o oprindu-ne aici.
Acum imi cere suma de 400 de lei doar pt aceasta cerere.
Cum pot sa fac o plangere impotriva lui? La telefon imi vb foarte urat si atitudinea este una total neprofesionala. A mentionat ca atat costa cererea respectiva si nu mai discuta mai mult.

As dori sa il reclam la Barou si poate sa se faca dreptate in acest caz.I am propus suma de 250 lei pentru cererea repsectiva, inseamnand peste 40% din totalul onorariului cerut pentru tot dosarul.

Multumesc,
C
Cel mai recent răspuns: cetatean12 , utilizator 18:58, 9 Iulie 2018
Sincer, onorariul solicitat a fost unul extrem de mic in raport cu onorariile practicate, in general, pentru acest tip de speta. Iar a considera ca 400 lei pentru actiunea de divort este o suma mare, este chiar jenant. Avocatul da cam 40% la stat si barou, restul revenindu-i pentru munca intelectuala, timp, curent electric, tuner imprimanta etc.
Puteti reclama la Barou, dar sesizarea vi se va respinge cu brio!
Să reclamați la Barou un avocat ce v-a solicitat un onorariu exacerbat de mic?

Parerea mea ar fi să achitați pentru că onorariul este mult sub medie, cu atât mai mult cu cât contractul avocațial constituie titlu executoriu.
Eventual renegociați contractul, augmentând onorariul dacă doriți reprezentare.
Cu stimă!
Onorariul total a fost de 600 lei. Intradevar mult mai putin fata de alti avocati.Dar in conditiile in care intregul onorariu costa 600, tot vi se pare
normal sa se ceara peste 60% din suma doar pt redactarea cererii? Asta a fost singurul lucru pe care l a facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat lipsit de interes și respect pt client Anonima90 Anonima90 Buna ziua! In urma cu 5 luni am angajat un avocat pt intentarea divorțului,acesta a făcut demersurile pt înaintarea divorțului,i-am achitat onorariul și ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera onorariu?? giovany_m19 giovany_m19 buna ziua va rog a ma ajuta intro problema,se poate recupera un onorariu dat la avocat pentru reprezentare intr-un proces de divort deoarece ne am impacat si ... (vezi toată discuția)
Divort rapid alexiastefania alexiastefania As dori sa-mi spuneti care este cea mai rapida si mai putin costisitoare cale de a divorta. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)