avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire banca de catre titular cu handicap
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire banca de catre titular cu handicap

Buna ziua. Sunetm doua surori si acum peste 10 ani, cand eu eram casatorita, mama a deschis un depozit la o banca si a imputernicit-o doar pe sora mea. Dupa 2,3 ani, mama ( titularul), s-a imbolnavit grav, fiind incadrata cu handicap grav, permanent, cu ataxie cerebeloasa, neputandu-si folosi mainile si picioarele ( nu mai are coordonare). Problema acum este ca vrea sa ma imputeniceasca si pe mine si de la banca spun ca nu se poate fara sora mea, deaorece titularul nu mai are acelasi specimen de semnatura. Ce este de facut? Noi nu o putem deplasa la banca, fiind imobilizata la pat. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AdelinaH , utilizator 11:06, 10 Iulie 2018
Buna ziua,
Nu sunteti clara in exprimare: spuneti ca nu se poate fara sora dv, dar ca cea nedeplasabila este mama. Daca dv.si sora puteti merge la banca, dar e necesara si prezenta mamei, care e nedeplasabila, solicitati unui notar sa vina acasa la mama si sa intocmeasca o procura speciala prin care va imputerniceste pe una dintre surori sa o reprezentati la banca, indicand in procura si faptul ca doreste si o imputernicire pe cont, totodata.
Multumesc pentru raspuns. Asa imi comunica cei de la banca, Nici mie nu mi se pare logic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura banca pentru persoane imobilizate ... blueeyes550 blueeyes550 In situatia unei persoane imobilizate la pat fara a-si putea folosi mana dreapta (imobilizarea survenind pe neasteptate) care are un depozit bancar pe numele ... (vezi toată discuția)
Mamei mele i s-a blocat contul bancar in care primeste pensia ... prettydaniola prettydaniola Mamei mele i s-a blocat contul bancar in care primeste pensia pt ca nu a putut semna documentele de actualizare a datelor. Are 86 ani si probleme grave de ... (vezi toată discuția)
Accident munca? pacient psihiatrie? AdelinaH AdelinaH Buna ziua. Mama mea a lucrat ca asistenta medicala la sectia Psihiatrie( unde se aduc si drogatii, betivii de pe strada) a spitaului judetean peste 25 ani, ... (vezi toată discuția)