avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mamei mele i s-a blocat contul bancar in care primeste ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mamei mele i s-a blocat contul bancar in care primeste pensia ...

Mamei mele i s-a blocat contul bancar in care primeste pensia pt ca nu a putut semna documentele de actualizare a datelor. Are 86 ani si probleme grave de sanatate: demența senila, sechele neuropsihice după repetate avc-uri, este imobilizată la pat, nu mai poate vorbi, nu mai intelege ce i se spune, nu mai poate scrie. Actualmente este intr-un camin de batrani. Eu sunt imputernicita pe contul ei dar numai pt a-i ridica pensia de la casierie. Am sesizat situatia pe adresa de mail a bancii, de la care am primit un raspuns absolut imbecil, care dovedeste inca o data ca analfabetismul functional este criteriul de baza la angajarea in institutiile de stat si private:

"Totodata, mentionam faptul ca actualizarea datelor clientului, titular de cont, se poate efectua si prin mandatar desemnat în baza unei procuri în formă autentică, care sa aiba ca anexe formularele de actualizare completate de catre titularul de cont, urmând ca mandatarul să preia din conținutul acestora, informațiile necesare actualizarii datelor si dosarului de client."

Prin aceasta atitudine față de o persoană incapacitata fizic si intelectual, nu i se încalcă dreptul la pensie si la viata? Din ce sa trăiască daca nu mai are niciun venit???? Intretinerea ei la camin + medicamente si materiale sanitare ma costa 4000 lei. Eu nici macar nu câștig atât, darămite sa-i mai plătesc si căminul! Pe luna septembrie am plătit căminul din economiile mele dar pe luna octombrie nu mai am de unde.

Am reclamat situația la diverse autorități, inclusiv la primul ministru, dar nu am primit niciun răspuns.

Ce ar trebui să fac?? As vrea sa dau in judecata banca pt ca blocarea contului are ca efect, practic, privarea mamei mele de unicul sau mijloc de subzistență.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2022
prettydaniola, utilizator
Cel mai recent răspuns: prettydaniola , utilizator 14:59, 6 Octombrie 2022
Buna ziua.
Dvs.sunteti imputernicita doar pentru a ridica pensia.Trebuie sa deveniti tutorele dumneaei ca sa-i puteti reprezenta interesele.Aveti aici informatiile necesare.
[ link extern ]
Stiam asta dar legea face referire la alienatie si debilitate mintală, ceea ce nu este cazul mamei, ea este doar in incapacitate fizica de a mai semna. A putut să semneze cand era într-o stare mai buna, dar banca a considerat că nu seamănă specimenul de semnătura si in cazul acesta trebuie sa se deplaseze la banca pt un nou specimen de semnătura. Deci răspuns de NOAPTEA MINTII !!! Între timp mama a mai fost internată cu șoc septic la Pantelimon, astăzi o externeaza si am solicitat să fie adusă acasa, întrucât la cămin viata i-a fost pusă în pericol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia mamei Mirela G Mirela G Buna ziua. Mama mea este internata intr-un camin de batrani cu dementa senila si fractura de bazin.Costurile sunt destul de mari. Va rog sa-mi spuneti cum pot ... (vezi toată discuția)
Acces la contul bancar al sotului cu handicap Danna17 Danna17 Buna ziua! Va supun atentiei o problema cu care se confrunta prietena mea. Sotul ei a facut un AVC la inceputul lunii ianuarie, de atunci a stat internat in ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii m1ha1g m1ha1g Buna ziua, sunt imputernicit cu drepturi depline de un cetatean SUA sa solicit plata pensiei acestuia conform unei procuri si am dori sa ne spuneti daca se ... (vezi toată discuția)